Dronken wegpiraat aangehouden na crash op de Loevesteinlaan

112-nieuws
Dronken wegpiraat aangehouden na crash op de Loevesteinlaan
Dronken wegpiraat aangehouden na crash op de Loevesteinlaan (Foto: Regio15)

Een dronken wegpiraat is zaterdagochtend aangehouden op de Loevesteinlaan in Den Haag. 

De man was samen met een andere automobilist bezig met een race op de Loevesteinlaan.

Op de kruising Loevesteinlaan met het Ameloplein kwamen beide voertuigen met elkaar in botsing. De bestuurder van de andere auto is er na de botsing vandoor gegaan.

Toegesnelde agenten hebben de bestuurder van één van de twee voertuigen staande gehouden. De man verklaarde dat zijn voertuig was gestolen en dat hij niet had gereden. Echter vonden agenten tijdens het fouilleren de autosleutel van het voertuig in een van de zakken van de man.

Drie omstanders die het ongeval hebben zien gebeuren hebben aan de agenten verklaard dat de man zelf de bestuurder was. De omstanders werden bedreigd door de bestuurder. De man had een flinke dranklucht om hem heen hangen.

Toen agenten een blaastest wilden afnemen bedreigde de man een agent. Hierop werd hij aangehouden voor bedreiging. 

Na zijn aanhouding heeft de man een blaastest ondergaan. De eerste twee mislukten en bij de derde poging bleek de man te veel te hebben gedronken. Hierop is hij ook aangehouden voor het overtreden van de wegenverkeerswet. 

De dronken wegpiraat is overgebracht naar het politiebureau. De andere gevluchte auto en bestuurder zijn voor zover bekend nog niet gevonden.