Lichtjeshemel Lange Voorhout ontstoken

Algemeen
Afbeelding
(Foto: )

Geen Royal Christmas Fair dit jaar, maar dat wil niet zeggen dat er rond kerst niets te beleven valt in Den Haag. En ook de kerstsfeer ontbreekt niet in de binnenstad. Daar zorgt onder andere de lichtjeshemel op het Lange Voorhout voor. Van de week werd die voor het eerst ontstoken in het bijzijn van wethouder Saskia Bruines.

De gemeente investeerde dit jaar samen met ondernemers in de sfeerverlichting. ‘De lichtjes blijven tot en met januari hangen om extra sfeer te cre?ren die juist nu zo gewenst is.”, aldus Bruines. ‘Daarmee willen we bewoners, ondernemers en bezoekers een hart onder de riem steken.’ Zo word je op de Korte Poten verwelkomd door een verlicht ornament met de tekst ‘Have a Royal Winter’ en is er straks ook schitterende sfeerverlichting op de toegangswegen van Scheveningen, de boulevard, de Pier en attracties zoals het Circustheater, Path?, Holland Casino en het Kurhaus.

‘Je beleeft nog steeds een Royal Winter, ook nu het winterprogramma in aangepaste vorm plaatsvindt”, vertelt wethouder Saskia Bruines. ‘Het is enorm spijtig dat de Royal Christmas Fair geen doorgang kan vinden, maar de lichtjeshemel op het Lange Voorhout en andere plekken in de stad zullen ook dit jaar schitteren. Een sfeervolle en aantrekkelijke stad is juist nu belangrijker dan ooit.’

Winterprogrammering binnenstad

Een wandeling over het prachtig verlichte Lange Voorhout is een must, maar een winterse koetsrit is ook een bijzondere mogelijkheid. De winkelstraten zijn in de winterperiode extra sfeervol. Van 10 t/m 12 en van 17 t/m 24 december zijn er bovendien sfeervolle muzikale acts en in de laatste week voor kerst kun je bij de speciale inpakservice op Spuistraat 50 cadeautjes extra feestelijk laten verpakken. Foodhallen Haagsche Bluf organiseert diverse winteractiviteiten en wie nog meer licht wil bewonderen gaat naar Amare voor een doorlopende expositie van TodaysArt met een bijzondere lichtinstallatie. Ook een bezoek aan het Museumkwartier is uitstekend te combineren met het bewonderen van de sfeerverlichting.

Winterprogrammering Scheveningen

De gezellige Keizerstraat biedt volop mogelijkheden om kerstinkopen te doen. Op het Kurhausplein kun je schaatsen tijdens het Cool Event en bekijk ook zeker de ijssculpturen op de boulevard. Ook de Winterweken in Madurodam en de levende kerststal in de Lourdeskerk zijn zeker een bezoek waard. Een heerlijke lunch op de boulevard kan perfect samengaan met een bezoek aan Sea Life, Legoland DC, Beelden aan Zee, De Pier of het Nationaal Monument Oranjehotel.

Gastvrij en veilig

Den Haag nodigt bewoners en bezoekers uit om een mooie tijd te beleven en te genieten van de verschillende winteractiviteiten. Uiteraard staat veiligheid hoog in het vaandel. Bezoekers worden op drukbezochte dagen gastvrij ontvangen door Haagse piccolo’s die naast een goede spreiding van het publiek informatie geven over het aanbod. Indien nodig zijn er ook verkeersregelaars en extra hosts aanwezig.

Het actuele programma met diverse evenementen is te vinden op denhaag.com/winter.