Dierenambulance: ‘Houd afstand van zeehonden op het strand!

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Dierenambulance Den Haag)

Zeehonden op het strand hebben rust nodig, al helemaal als ze uitgeput of gewond zijn. Dat besef is helaas nog steeds niet tot iedereen doorgedrongen. Vandaar dat de Dierenambulance Den Haag een dringend beroep doet op iedereen om afstand te houden van zeehonden op het strand.

De Dierenambulance Den Haag e.o. heeft vorige week na storm Corrie drie zeehonden van het strand gehaald. Eén ervan was aangevallen door een hond en is de volgende dag overleden. 

“Een zeehond op land is ofwel aan het rusten, is ziek of gewond. Hij is op land weerlozer dan in het water. Om veilig te zijn moeten mensen en honden minimaal 25 meter afstand houden en hun hond aanlijnen”, legt Cherinda Caspers van de Dierenambulance uit. “De dieren worden gestrest van mensen, kinderen en honden. Loslopende honden kunnen het dier bovendien aanvallen. Op hun beurt kunnen zeehonden lelijk bijten, ook naar kinderen en honden.”
Zeehonden in de zogenaamde ‘banaanhouding’, zijn gezonde zeehonden. Ze zijn meestal heel alert en komen naar het strand om op adem te komen. Hoe meer rust het dier krijgt, hoe groter de kans dat het niet naar een zeehondenopvang hoeft. “Jaag het dier niet terug de zee in, want ze rusten niet voor niets uit. Houd afstand, lijn je hond aan en geniet.”
Bel de Dierenambulance ( tel. 070-3282828) of Eerste Hulp Bij Zeezoogdieren (114) wel als je een gewonde zeehond ziet die helemaal plat ligt of hoest.