Wethouder Bredemeijer opent de Oekraïneschool
Wethouder Bredemeijer opent de Oekraïneschool (Foto: Daniella van Bergen )

Wethouder Bredemeijer opent Diamant Oekraïneschool in Den Haag

Algemeen

Wethouder Bredemeijer (Onderwijs) opende vandaag de Diamant Oekraïneschool in Mariahoeve. Deze nieuwe, tijdelijke school is een samenwerking tussen basisschool De Vuurvlinder (Lucas Onderwijs), 2Vlinders (Kinderopvang 2Samen) en peuterleerplek ‘t Vlindertje (JongLeren). Op dit moment wordt er onderwijs en opvang geboden aan zo’n 70 Oekraïense kinderen tussen de 2 en 13 jaar oud.

De organisaties werken al lange tijd intensief samen en verhuizen volgend jaar als ‘Kindcentrum Diamant’ naar een nieuwbouwlocatie. Basisschool Vuurvlinder is een multiculturele school met veel kinderen van nieuwkomers. De school is gespecialiseerd in traumasensitief onderwijs. Omdat er veel Oekraïense kinderen (van alle leeftijden) werden aangemeld, was er ruimte én een andere manier van organiseren nodig. De Vuurvlinder, 2Samen en JongLeren sloegen daarom de handen ineen om iets te betekenen voor deze kinderen. Binnen vier weken is een onderkomen gevonden en is er een team opgezet van Oekraïense en Nederlandse leerkrachten en ondersteuners. Vrijwilligers van de British School geven Engelse les. In de pauzes spelen de kinderen samen met de kinderen van basisschool Leeuwerikhoeve. Ook maken ze daar gebruik van de gymzaal.

Onderwijs- en opvangconcept
De Oekraïneschool heeft dezelfde speerpunten als het nieuwe KC Diamant: gezondheid, talent, taal en veiligheid. Er is veel aandacht voor welbevinden, bewegen, sport, talentontwikkeling en ouderbetrokkenheid. Er wordt bij KC Diamant samengewerkt in de buurt én met de buurt. De Oekraïneschool is daar een prachtig voorbeeld van. Op dit moment is er nog geen officiële kinderopvang. Deze wordt daarom bekostigd door de organisaties zelf. De kinderen komen ma-vrij van 9.00 tot 15.00 uur. Opties voor het aanbieden van buitenschoolse opvang worden onderzocht.

Sponsoren en samenwerkingen
Het opzetten van de Diamant Oekraïneschool was niet mogelijk geweest zonder talloze sponsoren en vrijwilligers. Bijvoorbeeld door aanzienlijke donaties van Fonds 1818, het Jeugd Educatie Fonds, Stichting Brede Buurtschool en de British School. Ook uit de wijk Mariahoeve en vanuit overige plekken in regio Den Haag is er een legio aan mooie donaties en hulp gekomen. Bijvoorbeeld door de Oekraïense zaterdagschool Wesselka, Kringloop, Lichtpuntjes Mariahoeve en nog veel meer.

Afbeelding
Varend Corso 2022 in startblokken voor vier dagen lang spektakel op het water Uit 23 jun, 12:59
Afbeelding
Utrechtsebaan gaat komend weekend weer volledig open Algemeen 23 jun, 08:48
Afbeelding
Huisartsen voeren op 1 juli actie op het Malieveld in Den Haag Algemeen 23 jun, 08:26
Afbeelding
Wie heeft voor meester Aad de missende klassenfoto? Algemeen 22 jun, 14:10
Afbeelding
Kinderen die jarig zijn op 23 juni mogen gratis naar Legoland op de boulevard Algemeen 21 jun, 14:54
Afbeelding
Komt dat zien! Zonnevlinder van 13 meter strijkt zaterdag neer op boulevard van Scheveningen Algemeen 21 jun, 14:26
Afbeelding
500 yogabeoefenaars in Atrium tijdens viering van de achtste Internationale Yoga Day Algemeen 21 jun, 09:07
Afbeelding
Haagse jongeren kunnen 250 euro vakantiegeld winnen Algemeen 20 jun, 16:31
Afbeelding
Cultuurgebouw Amare ontvangt certificaten vanwege goede toegankelijkheid en duurzaamheid Algemeen 20 jun, 13:48
Afbeelding
The Ocean Race doet over krap een jaar Den Haag weer aan Algemeen 19 jun, 09:20
Afbeelding
30-jarige fietser zwaargewond na aanrijding; Politie zoekt getuigen Algemeen 18 jun, 13:08
Afbeelding
Zwaargewonde bij steekpartij op Regentesselaan in Den Haag Algemeen 18 jun, 03:15
Afbeelding
Met ov, (deel-)fiets of (deel-)scooter naar Scheveningen of Kijkduin Algemeen 17 jun, 11:08
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Den Haag

Op Rodi Den Haag volg je het laatste nieuws uit Den Haag. Rodi Den Haag informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Den Haag

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Den Haag in je mailbox.