De Kunst van het Binnenhof te zien in het Atrium

Algemeen
Afbeelding
(Foto: pr)

Wethouder Saskia Bruines opende tijdens het UIT Festival de eerste Augmented Reality expositie in het Atrium in het stadhuis in Den Haag over kunst uit het Binnenhof. 

De wethouder ontving van de organisatoren Mizja Haak en Dick Holthuis van stichting Document voor een Monument het eerste exemplaar van het gelijknamige koffietafelboek dat in het najaar van 2022 uitkomt. Het boek en de expositie geven een inkijk in de middeleeuwse ontstaansgeschiedenis en de duizelingwekkende kunstcollectie die de schatkamer van het Binnenhof rijk is!

Virtuele tentoonstelling

De Kunst van het Binnenhof is de eerste Augmented Reality (AR) expositie in het Atrium Den Haag. De bezoekers van deze tentoonstelling downloaden bij een van de twee buitenste panelen in het Atrium de app en kunnen daarna de virtuele tentoonstelling bezoeken, die bestaat uit twee gedeeltes Oude Meesters en Nieuwe Helden. Ieder deel bestaat uit zes virtuele ruimtes waarin kunstwerken worden getoond nadat de bezoeker met de smartphone of tablet een speciale code op het bijbehorende tentoonstellingspaneel heeft gescand. De app is verkrijgbaar via de Apple Store of de Google Play Store onder de naam ‘De Kunst van Het Binnenhof’. 

Feestelijke maand

De expositie is geopend tijdens het UIT Festival Den Haag en is onderdeel van Open Monumentendag, Prinsjesdag, Prinsjesfestival en Koninklijk Den Haag.