Inholland Den Haag en bedrijfsleven lanceren platform FutureWorks The Hague

Algemeen
De lancering van het nieuwe platform
De lancering van het nieuwe platform (Foto: pr)

Hogeschool Inholland Den Haag lanceerde eind vorige week het platform FutureWorks The Hague. Het platform is een schakel tussen onderwijs en praktijk in regio Den Haag. De bedoeling is studenten samen met bedrijven, ondernemers en maatschappelijke organisaties werken aan reële opdrachten.

Investeren in jong talent is belangrijker dan ooit, mede vanwege de krapte op de arbeidsmarkt. Daarnaast levert het bedrijven en organisaties vaak inspirerende inzichten op door te werken met studenten die vanuit hun studie zorgen voor creatieve inzichten. 

Nieuwe oplossingen

In het platform FutureWorks The Hague werken studenten samen met externe partners aan nieuwe oplossingen voor de maatschappij van morgen. Tijdens de lancering werd in een paneldiscussie, met onder meer wethouder Hilbert Bredemeijer (Onderwijs, Sport en Buitenruimte), Ad van Ginkel (vicevoorzitter MKB Den Haag), Robert Medenblik (voorzitter VNO-NCW regio Den Haag) en Marije Deutekom (Lid College van Bestuur Inholland), het belang van samen opleiden van én investeren in studenten onderstreept. Voor meer informatie: www.futureworksthehague.nl

Spiegel voor ondernemers 

“Als ondernemer heb je een verantwoordelijkheid in het bieden van kansen aan studenten. Ze worden enthousiast als ze de ruimte krijgen om zich te ontwikkelen op zowel professioneel als persoonlijk vlak. Het is belangrijk om elkaars belang volledig te begrijpen, dan ontstaat er wat moois en kun je als ondernemer inzetten op een vruchtbare samenwerking tussen bedrijfsleven en het onderwijs”, aldus Robert Medenblik, voorzitter VNO-NCW Regio Den Haag en directeur-eigenaar van Haags verhuisbedrijf Mondial Van der Velde Verhuizingen.

Trots

“We zijn trots op de lancering van FutureWorks The Hague. Het is mooi om te zien dat er vanuit het werkveld ook grote behoefte is aan het samenwerken met én opleiden van studenten. We werken als onderwijs toe naar het opzetten van langdurige samenwerkingen voor jong talent ter voorbereiding op hun professionele loopbaan. Samen opleiden zorgt voor een duurzame leeromgeving voor studenten en een schat aan creativiteit voor het bedrijfsleven” aldus Lucas Rurup, locatiedirecteur Inholland Den Haag.