Bouw 49 woningen in de wijk Erasmusveld in Den Haag van start

Algemeen
Guido Voermans, Directeur Bouw & Ontwikkeling VORM, spreekt de bewoners toe
Guido Voermans, Directeur Bouw & Ontwikkeling VORM, spreekt de bewoners toe (Foto: P. Loddder)

In de wijk Erasmus Veld in Den Haag is projectontwikkelaar VORM gestart met de bouw van 49 energiezuinige eengezinswoningen in plan LOF. LOF is een toekomstgerichte en duurzame woonwijk. 

Het nieuwe plan LOF wordt gebouwd op het voormalige volkstuinencomplex Vlietlust in de wijk Erasmus Veld, tussen de Martinus Nijhoffweg en de Erasmusweg. Op 6 oktober vierde VORM met de toekomstige bewoners de start van fase 1. Nu, zeven weken later, viert VORM samen met de gemeente Den Haag, de toekomstige bewoners en andere betrokkenen een feest voor de start van de tweede fase.

Duurzaam wonen 

Fase 2 van LOF omvat 49 eengezinswoningen in diverse types en woningbreedtes, in de stijl van de Haagse School. Zo zijn er 18 eengezinswoningen, 16 geschakelde woningen en 15 extra brede geschakelde eengezinswoningen. Naast een totaal van 99 energieneutrale eengezinswoningen, bouwt VORM in LOF ook 40 sociale beneden-boven huurwoningen in fase 1. Ook deze woningen zijn energieneutraal. Alle nieuwe woningen krijgen een energie A-label, zijn gasloos, uitgerust met de nieuwste technische ontwikkelingen voor energievoorziening, goed geïsoleerd, comfortabel en gebouwd met duurzame bouwmaterialen.

Niet naast, maar met elkaar


In totaal verrijzen in LOF, fase 1 en 2, 139 zeer energiezuinige eengezinswoningen en beneden- en bovenwoningen, zowel huur als koop. Een wijk voor alle leeftijdsfasen.  “Toekomstige bewoners hebben de keuze uit drie typen woningen, die variëren in grootte en stijl. Welk type men ook kiest, alle woningen zijn ruim opgezet, van alle gemakken voorzien en tot in de puntjes afgewerkt”, vertelt Marloes de Herder, Projectontwikkelaar bij VORM.

Erasmus Veld

LOF maakt deel uit van een grotere gebiedsontwikkeling van de wijk Erasmus Veld. Een duurzame en klimaatbestendige buurt die is omgeven door ruimte en groen, een ecologisch park en zo min mogelijk bestrating. Er is een grote diversiteit aan woningtypen.

Alle woningen in LOF Fase 1 en LOF Fase 2 zijn verkocht. In Fase 3 is nog een beperkt aantal koopwoningen beschikbaar.