Vijf bijzondere kerstconcerten in Den Haag

Algemeen
Het Residentie Bachkoor.
Het Residentie Bachkoor. (Foto: De Schaapjesfabriek)

Kerst is de periode van bezinning. De één bezoekt hiervoor een kerkdienst, de ander een kerstconcert. In Den Haag val er voor wat betreft kerstconcerten heel wat te kiezen. Rodi.nl/denhaag zette vijf bijzondere kerstconcerten in Den Haag op een rijtje. 

1. Het Residentie Kamerkoor en het Residentie Bachkoor sluiten hun jubileumjaar gezamenlijk af met het Magnificat en het Weihnachtsoratorium van Johann Sebastian Bach. Ze voeren het werk op 22 december uit in de feestelijk verlichte Kloosterkerk aan het Lange Voorhout. Tijdens het gezamenlijk kerstconcert in de Kloosterkerk voert het Residentie Kamerkoor het Magnificat voor 5-stemmig koor uit. Aanvang om 20.00 uur. De eerste rang is dus al uitverkocht, maar er zijn nog wel kaarten te koop voor de tweede rang (€ 22,50) en derde rang €20,-), jongeren tot 25 jaar: €15,-. Kaartverkoop via www.bachensembles.nl

2. Het Residentiekoor geeft zondagmiddag 11 december een kerstconcert in de Elandstraatkerk. Op het programma staan de volgende werken: Missa Pastoralis Bohemica van Jacub Jan Ryba, Das Neugeborne Kindelein van Dietrich Buxtehude, Oratorio de Noël van Camille Saint Saens en Carol of the bells van Martin van der Brugge. Aanvang om 15.00 uur (kerk open om 14.15 uur). Kaartverkoop via de website www.residentiekoor.nl. Voorverkoop €25,- (excl. €0,55 per bestelling). Bij ingang van de kerk €27,50. Prijzen zijn inclusief pauzedrankje en programmaboekje.

3. Op vrijdag 16 december geeft het Christelijk Residentie Mannenkoor (CRM) een kerstconcert in de Grote Kerk in Den Haag. Het koor wordt hierbij vergezeld door Mannenkoor De Lofstem uit Broek op Langedijk, Sae jeong Kim, sopraan en het Holland Symfonie Orkest. Aanvang om 20.00 uur. Kaarten voor dit concert à €20,- kunt u bestellen bij de CRM-administratie, tel. 06 – 11343862, via de website van het CRM en bij de koorleden.

4. Zondag 18 december geeft het koor van de Amerikaanse kerk in Den Haag, voor het eerst sinds een paar jaar, weer een kerstconcert.  Deze keer heeft het koor  ervoor gekozen om het Magnifacat van John Rutter uit te voeren. Naast dit mooie werk klinken enkele andere kerstlieden van John Rutter en David Willcocks. Het koor wordt ondersteund door goede solisten, veelal gevorderde studenten van het conservatorium in Den Haag. De begeleiding van het concert is in handen van de vaste organist van het koor Gijsbert Kok. De dirigent is John Bakker. Het concert begint om 16.00 uur. De entree is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt zeer gewaardeerd. Vanaf een half uur voor het concert bent u welkom. Adres The American Protestant Church of The Hague: Esther-de Boer van Rijklaan 20, Den Haag.

5. Van 17 tot en met 24 december presenteren ensemble Pynarello en schrijver en theatermaker Marjolijn van Heemstra SciFi Kerst, een theatraal concert over de kerst van de toekomst. Hoe vieren we de winterzonnewende over tweehonderd jaar?  Het ensemble speelt splinternieuwe muziek van componist Boris Bezemer (1992), in combinatie met eeuwenoud werk van Johann Sebastian Bach (1685). Marjolijn van Heemstra leest voor. Zondag 18 december om 20.30 uur in de Nieuwe Badkapel in Den Haag. Toegangskaarten bestellen via pynarello.com