Zuidkade bevindt zich op een unieke locatie met uitzicht over de haven.
Zuidkade bevindt zich op een unieke locatie met uitzicht over de haven. (Foto: pr)

Startsein voor bouw van 89 woningen op voormalig Norfolkterrein in Scheveningse Haven

Algemeen

De bouw van Zuidkade is deze week officieel van start gegaan. MRP en bouwende projectontwikkelaar VORM gaven - samen met de gemeente Den Haag en de toekomstige bewoners - het feestelijke startsein. Het project omvat 75 appartementen en 14 herenhuizen en maakt onderdeel uit van gebiedsontwikkeling De Zuid op het voormalig Norfolkterrein in Scheveningen Haven.

Lisette Nijs, Directeur projecten gemeente Den Haag is trots: “Als gemeente zijn we enorm trots op de officiële start van deze nieuwe aanwinst voor de Scheveningse Haven. En wij zijn blij dat straks bijna 90 huishoudens kunnen genieten van hun nieuwe woning in Scheveningen Haven.”

Diversiteit

De woningen die in plan Zuidkade aan de Scheveningse derde binnenhaven worden gerealiseerd, zijn bedoeld voor een diverse  doelgroepen: van jonge gezinnen tot ouderen zonder thuiswonende kinderen.  Paul Trip (MRP):”De Zuid is een unieke plek, er zijn maar weinig grote steden zoals Den Haag die aan het strand liggen. Dat we als MRP en VORM zo dicht bij het strand woningen kunnen realiseren, maakt deze plek echt bijzonder. De locatie heeft zowel de rust van het duingebied, gezellige drukte van de omgeving en een levendig en gevarieerd woon- en werkgebied in de Derde Haven.”

Unieke locatie

Zuidkade bevindt zich op een unieke locatie, met uitzicht over de haven, de zee en de duinen. Het plan beschikt bovendien over een gemeenschappelijke groene binnentuin op de parkeergarage. Een beschut en rustig binnengebied, waar de 14 royale herenhuizen worden gerealiseerd. “Wonen uit de wind, maar in de zon”, vertelt Lauran Moors, projectontwikkelaar bij VORM. “De bewoners ervaren straks een grote vrijheid tussen de duinen, het strand, de zee en dichtbij het centrum van Den Haag. Een uniek woonervaring.”

Duurzaamheid

De woningen worden zo goed als energieneutraal opgeleverd, voorzien van hoogwaardige isolatie en installaties. Bodemwarmte in samenwerking met warmtepompen voorzien de woningen van de juiste temperatuur.

Gebiedsontwikkeling

Zuidkade maakt onderdeel uit van gebiedsontwikkeling De Zuid, een ontwikkeling van VORM en MRP. Het totale plan omvat circa 400 woningen. Van appartementen tot grondgebonden woningen, omringd door havens, strand en zee. Eerder zijn deelplannen Zuidduin, en Zuidhaven gerealiseerd. De opvolgende fasen Zuidzicht, Zuidbaai en Zuidhof maken de gebiedsontwikkeling compleet.

Architecten en oplevering

LEVS Architecten en ZECC Architecten hebben de ontwerpen geleverd voor de appartementen. HOYT Architecten en Broos de Bruijn architecten hebben de herenhuizen van het plan ontworpen. Zuidkade wordt gerealiseerd door VORM Bouw. De oplevering van Zuidkade staat gepland in het eerste kwartaal van 2025.

Afbeelding
Chelsy Valentina eerste Jonge Stadsdichter van Den Haag Algemeen 27 jan, 09:39
Afbeelding
Op deze plekken geeft Staedion energiebesparende producten weg aan huurders Algemeen 27 jan, 09:18
Afbeelding
Commissie Loosduinen: 'Invoering betaald parkeren is in strijd met gemaakte afspraken' Algemeen 27 jan, 09:11
Afbeelding
Varend Corso Westland trapt editie 2023 af Algemeen 26 jan, 21:39
Afbeelding
Neherkade is weer open: verkeerschaos is volgens wethouder uitgebleven Algemeen 26 jan, 16:29
Afbeelding
Deze artiesten komen op 27 april naar Kingsworld in het Zuiderpark Algemeen 26 jan, 14:14
Afbeelding
Minister De Jonge slaat in Moerwijk de eerste paal voor De Schaloen Algemeen 26 jan, 10:23
Afbeelding
Wie heeft de meeste musjes in zijn tuin? Tel dit weekend mee! Algemeen 26 jan, 08:42
Afbeelding
GroenLinks wil niet nog meer vakantiehuizen in Vlietland Politiek 25 jan, 22:50
Afbeelding
Eerste paal geslagen voor nieuwbouwproject in Binckhorst Algemeen 25 jan, 16:33
Afbeelding
Deze hardloopsensatie van vorig jaar doet mee aan 47ste CPC Loop Algemeen 25 jan, 15:06
Afbeelding
PvdD Zuid-Holland wil meer natuur en minder glastuinbouw voor sierteelt Politiek 25 jan, 15:01
Afbeelding
Haagse sportprijzen voor sporters met een beperking uitgereikt Algemeen 25 jan, 14:16