Stadsherstel viert verjaardag met plaatsen van eerste QR-schildje

Algemeen
Directeur Lilian Kusters van Stadsherstel Den Haag plaatst het eerste QR-schildje
Directeur Lilian Kusters van Stadsherstel Den Haag plaatst het eerste QR-schildje (Foto: pr)

Een monumentaal gebouw renoveren en behouden is één, het publiek informeren over de historie van het pand is twee. Met het plaatsen van QR-schildjes bij de voordeur kwijt Stadsherstel zich van deze tweede taak. Directeur Lilian Kusters plaatste op de verjaardag van Stadsherstel, donderdag 19 januari, het eerste schildje.

Stadsherstel Den Haag en Omgeving zet zich in voor herstel en behoud van het historische karakter van de stad. Daartoe worden bedreigde monumenten en beeldbepalende panden gekocht en gerestaureerd om ze vervolgens een passende bestemming als woon- of werkruimte te geven. 

Historische informatie

Achter de panden schuilt meestal een historisch, verhaal. Die openbaart zich aan degene die met de camera van zijn smartphone de QR-schildjes scant. Het eerste schildje werd op de verjaardag van Stadsherstel, donderdag 19 januari, geplaatst op het gebouw van Stadsherstel aan de Oude Molstraat. Het is de bedoeling dat dit jaar op alle panden QR-codes aangebracht.

Verhuur

Kusters is blij met de actie: “De historische informatie die wij over onze panden beschikbaar hebben, willen wij namelijk heel graag met u delen! Doordat de QR-codes doorlinken naar onze website, kunnen geïnteresseerden ook makkelijker meer te weten komen over ons werk en de voor verhuur beschikbare woningen en bedrijfsruimten bekijken. Al onze panden zullen binnenkort voorzien zijn van zo’n schildje met QR code. Hier vindt u een stadswandeling en een fietstocht langs al onze Haagse Parels. Gaat u ook mee op ontdekking?