Hoogste punt van nieuwbouw Schapenatjesduin bereikt

Algemeen
De twee appartementengebouwen worden in het derde kwartaal van 2023 opgeleverd.
De twee appartementengebouwen worden in het derde kwartaal van 2023 opgeleverd. (Foto: Arcade)

Op het Schapenatjesduin is de bouw van twee appartementencomplexen met in elk gebouw 35 sociale huurwoningen, in volle gang. Woensdag 1 februari werd het hoogste punt bereikt. 

Het gaat om een kleinschalige nieuwbouwlocatie op de voormalige sportvelden op het Schapenatjesduin. Woningcorporatie Arcade vierde het bereiken van het hoogste punt woensdag 1 februari met het bouwteam en de betrokken partijen. Het project bestaat uit twee appartementengebouwen met in elk gebouw 35 sociale huurappartementen. 

Oplevering

Wie hier - op steenworp afstand van het Kijkduinse strand - wil wonen, moet nog even geduld hebben. Arcade verwacht de woningen in het derde kwartaal van 2023 op te kunnen leveren.
De belangrijkste taak van woningcorporaties is het bouwen, verhuren en beheren van sociale huurwoningen voor mensen met een lager inkomen. “Woningcorporaties vervullen hiermee een belangrijke rol op de woningmarkt. Arcade heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in betaalbare huurwoningen. En dat blijven wij doen”, aldus Wilfried Stribos, directeur-bestuurder bij Arcade. “Dit project op deze mooie locatie is daar een prachtig voorbeeld van.”

De woningen worden gasloos opgeleverd en voorzien van diverse duurzame toepassingen, zoals zonnepanelen en een warmtepomp. De appartementen hebben een woonkamer met open keuken, twee slaapkamers en een balkon. Er zijn diverse typen met een gebruiksoppervlakte van circa 68 tot 93 vierkante meter. Onder het gebouw komen de parkeerplaatsen en bergingen.