Mister Pink geeft in Den Haag benefietconcert voor War Child

Cultuur
De repetities van Mister Pink met het symfonieorkest.
De repetities van Mister Pink met het symfonieorkest. (Foto: Hans Zandberg)

De band Mister Pink geeft op zaterdag 13 april samen met het Haags Studenten Symfonie Orkest Valerius een benefietconcert in het World Forum Theater in Den Haag. De opbrengst is bestemd voor War Child, een organisatie die helaas harder nodig is dan ooit.

Door Martin Reitsma

Het concert is er één voor zowel liefhebbers van rockmuziek als klassieke muziek. Speciaal voor dit bijzondere optreden is een groot deel van de muziek van Pink Floyd klassiek gearrangeerd, meldt de tributeband Mr. Pink op zijn eigen website. “Wij zullen tijdens het concert in het World Forum samen met een voltallig symfonieorkest onder de naam Symphonic Floyd For War Child maar ook als band de muziek van Pink Floyd uitvoeren.” 

Het symfonieorkest is samengesteld uit studenten met 15 verschillende nationaliteiten en staat onder leiding van Arne Visser. Het neemt het publiek mee op een reis door klassiekers die generaties hebben gedefinieerd. Daarnaast zal de veertienjarige saxofoonvirtuoos, Julian Parker, deze avond het publiek verrassen met een solo optreden.

Lovende reacties

Organisator van het benefietconcert is Eric Drabbe. Hij kijkt uit naar het optreden op 13 april in Den Haag. “Voor de band wordt het samenspelen met zo’n goed orkest een onbeschrijfelijke ervaring. De repetities klonken al zo goed en de reacties van de aanwezigen tijdens de oefensessies waren lovend. We hebben er echt zin in”, licht hij toe. Drabbe verwacht dat de aanwezigen zich het concert van 13 april nog lang zullen herinneren. “Deze uitvoering tilt de erfenis van Pink Floyd naar nieuwe hoogtes.” 

Het mooie aan dit concert is volgens Drabbe ook dat het publiek niet alleen geniet van een geweldige avond, maar tegelijk ook het werk van een organisatie als War Child steunt.

Peter Chattelin is het creatieve brein achter de formatie Mister Pink. Het collectief bestaat uit een kern met daar omheen een variabel inzetbaar team van muzikanten van naam. “Zaterdag 13 april vertolken ze wat het betekent als muzikale passie wordt gecombineerd met een goed doel”, zegt Drabbe.

War Child

De opbrengst van de avond komt dus ten goede aan War Child. Deze organisatie zet zich in voor kinderen in conflictgebieden, met als doel hen een kans te bieden op een toekomst zonder geweld. De inzet van War Child is hard nodig. Het aantal kinderen dat in conflictgebieden opgroeit, is met 15 procent gestegen naar maar liefst 230 miljoen. Vanwege de oorlog in Oekraïne en Gaza wordt verwacht dat dit cijfer dramatisch zal toenemen. 

Tickets via Ticketmaster of www.symphonicfloydforwarchild.com