Dierenambulance redt wezel uit rattenval

Dieren
De wezel zit klem in de rattenval.
De wezel zit klem in de rattenval. (Foto: Ivar Gieles)

Voor de wezel die aan de Delftweg in Rijswijk in een rattenval liep, had het heel slecht af kunnen lopen. Dankzij spelende kinderen die alarm sloegen, loopt het beschermde dier nu weer vrij rond in de natuur. 

De kinderen hoorden vreemd gepiep en gingen op onderzoek uit. Zij vertelden aan hun ouders dat het gepiep uit een van de rattenvallen kwam, die aan de Delftweg in Rijswijk geplaatst zijn. De ouders schakelden vervolgens Stichting Dierenhospitaal en Ambulancedienst Den Haag en omstreken in. 

Moeite

De ambulancechauffeur keek raar op toen hij eenmaal op de plek was aangekomen en het diertje in de val zag. Het was al snel duidelijk dat het niet om een rat ging. De chauffeur nam de val mee in de ambulance, zodat het dier niet kon vluchten zodra hij bevrijd was. Op een door de Dierenambulance meegestuurd filmpje is te zien dat dit nog de nodige moeite kostte. Uiteindelijk lukte het om het diertje uit zijn benarde positie te bevrijden. Er waren gelukkig geen verwondingen te zien. 

Teruggezet

De vrijwilliger van de dierenambulance ging er vanuit dat het  om een hermelijn ging. Dat dachten ze bij knaagdierenopvang Het Knagertje in Den Haag waar de chauffeur het die mee naar toenam, ook. Uiteindelijk bleek het toch om een jonge wezel te gaan. De wezel is een beschermde diersoort in Nederland. Gelukkig was het diertje niet gewond en kon de wezel, nadat het was bijgekomen van zijn avontuur, snel teruggezet worden in de natuur.

Het diertje wordt bevrijd uit zijn benarde positie.