Er is een markt
Er is een markt (Foto: aangeleverd)

ZomerDromen 2022 in Den Helder is weer terug

Algemeen

DEN HELDER -  Zondag 4 september is Zomerdromen terug na twee jaar afwezigheid. Voor de 16de keer kunnen families, vrienden en bekenden elkaar ontmoeten in het Timorpark en genieten ze van een heerlijke dag met allerlei leuke marktkramen, hapjes en drankjes, muziek, dans en voor de kinderen altijd leuke activiteiten. 

Markt

Het programma van ZomerDromen bestaat uit meerdere onderdelen. Allereerst is er een markt met allerlei verschillende kramen met een Engelse uitstraling. Van meubeltjes tot brocante, van prachtige sieraden tot babykleding en heerlijke thee. 

Kinderplein

Kinderen kunnen dit jaar genieten bij Tetra-Town. Dit is een hangplek voor alle leeftijden. Het is een theatrale recycle-wereld waar van alles gemaakt wordt van Tetra-pakken; de lege drank dozen. Je kunt er lekker zitten in een Tetra-strandstoel om onder de Tetraparasol te genieten van de bijzondere Tetra-sfeer. En op het Tetraterras worden gezellige country plaatjes gedraaid op een ouderwetse pick up.

Elke bezoeker van het Tetra-dorp kan z’n eigen hoed of pet maken onder deskundige begeleiding van de tetra-werkers. Met dit eigengemaakte hoofddeksel op zwermen de tetra-bezoekers uit, en nemen zo de tetra-vibe mee over het festivalterrein van Zomerdromen.

Ook Stichting Kinderopvang is aanwezig om de kinderen te vermaken.

Serviceclubs

Tijdens deze romantische dag zorgen verschillende serviceclubs uit Den Helder voor heerlijke hapjes en drankjes. De opbrengst van de serviceclubs komt ten bate van het goede doel. Zoals ieder jaar zijn dat onder andere de gratis muziekconcerten in het Timorpark.

Anno 2022 roept countrymuziek meer beelden op dan alleen die van een verlaten prairie, galopperende paarden en stoere cowboys. Anno 2021 is het genre synoniem voor uitverkochte stadions, grote hits en glansrijke carrières. En niet alleen op de Amerikaanse bakermat. Ook Nederland kent een grote subcultuur van fanatieke country liefhebbers. Zij stonden aan de basis van het succes van bijvoorbeeld Douwe Bob en aanstormend talent Pieternel.

Pieternel heeft een gevarieerd muzikaal programma. Het is een feest van herkenning, waarin het rijke geluid van Nashville centraal staat. Ze speelt haar eigen muziek en muziek van hedendaagse artiesten als Chris Stapleton, John Mayer en Brandi Carlile maar ook klassiekers uit het country-, folk- en bluegrass songbook. Dolly Parton en Bonnie Raitt passeren zeker de revue.

Zomerdromen wordt georganiseerd door De Vrienden van Den Helder, waar Zomerdromers Petra Clowting, Marloes Vreugdenhil en Kim Smit nu onderdeel vanuit maken.

Een danspodium en muziekpodium is ook aanwezig
Afbeelding
Afbeelding
Stuur ons de mooiste foto van jou en je huisdier! Algemeen 22 sep, 16:08
Afbeelding
Rijkswerf Willemsoord werd 200 jaar geleden gebouwd op bevel van Napoleon Algemeen 22 sep, 14:54
Afbeelding
Basisschool De Meerpaal en De Vlieberg in Noord-Holland winnen een ANWB Verkeersplein Algemeen 22 sep, 14:44
Afbeelding
Bodemdierendagen bij De Helderse Vallei Algemeen 22 sep, 14:42
Afbeelding
Gratis rondleiding door de binnenstad van Den Helder Algemeen 22 sep, 10:19
Afbeelding
Het accentueren van je natuurlijke schoonheid Algemeen 22 sep, 09:02
Afbeelding
Prinsjesdag 2022: de belangrijkste plannen op een rij Politiek 20 sep, 19:22
Afbeelding
Najaarsschouw komt eraan: is uw sloot al schoon? Algemeen 20 sep, 11:34
Afbeelding
Van Tolstoj tot Van Gogh Kunst en Cultuur cursus Partnerbijdrage 19 sep, 16:42
Afbeelding
Griezelige Halloweenmarkt in de binnenstad van Den Helder Algemeen 19 sep, 15:40
Afbeelding
Puberexpert Marina van der Wal in School 7 Den Helder Algemeen 19 sep, 13:28
Afbeelding
Leefstijlweek voor inwoners van Den Helder die gezonder willen leven Algemeen 19 sep, 11:52
Afbeelding
Online kunstlezing Andalusië Algemeen 19 sep, 11:47
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Den Helder

Op Rodi Den Helder volg je het laatste nieuws uit Den Helder. Rodi Den Helder informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Den Helder

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Den Helder in je mailbox.