Gemeente Dijk en Waard start campagne ‘Laat het niet liggen’

Gemeentenieuws
Inwoners komen de campagne 'Laat het niet liggen' tegen op diverse locaties in de gemeente.
Inwoners komen de campagne 'Laat het niet liggen' tegen op diverse locaties in de gemeente. (Foto: Aangeleverd)

DIJK EN WAARD - Boodschappen worden met de dag duurder en eigenlijk kruipen alle kosten omhoog. Rondkomen wordt daardoor steeds lastiger. Gemeente Dijk en Waard heeft daarom haar regelingen voor financiële steun ruimer gemaakt, zodat er meer inwoners gebruik van kunnen maken. Met de campagne ‘Laat het niet liggen’ brengen Zaffier en gemeente Dijk en Waard herkenbare verhalen onder de aandacht op diverse locaties in de gemeente. Zodat meer mensen zich gaan herkennen in bepaalde situaties en weten dat ook zij recht hebben op financiële ondersteuning.

Gemeente Dijk en Waard heeft voor inwoners met een ‘inkomen van 120 tot 150% op de bijstandsnorm’ mogelijkheden voor financiële steun. Het gaat om mensen die het niet zo breed hebben. Maar deze groep is bij de gemeente of Zaffier niet bekend. Omdat zij geen uitkering ontvangen of omdat er geen inzicht is in hun financiële situatie. Het gaat naar schatting om 2.000 huishoudens in deze inkomensgroep in Dijk en Waard.

Wethouder Gerard Rep onderstreept het belang van deze campagne: “Door de netto inkomensgrens voor verschillende gezinssituaties te benoemen, willen we inwoners laten inzien dat wellicht ook zij recht hebben op ondersteuning van de bijzondere bijstand, voor een aantal noodzakelijke, onvoorziene kosten. Ook mensen mét een baan kunnen in aanmerking komen voor deze ondersteuning. We willen dit op veel locaties in de gemeente uitdragen en het maatschappelijke netwerk gebruiken om met mensen hierover in gesprek te gaan.”

Laat het niet liggen!

De campagne ‘Laat het niet liggen’ is erop gericht dat inwoners zich wél gaan herkennen in een situatie, op locaties in de gemeente waar ze wél komen en waar ze wellicht toch eerder durven te spreken over hun situatie. Daarom wordt de hulp ingeroepen van maatschappelijke partners. Zo wordt de campagne onder andere onder de aandacht gebracht bij de voedselbank, bibliotheek, kerk, moskee en het buurthuis. Maar ook online kan er worden bekeken of je vanuit de gemeente ondersteuning kunt krijgen.

Op www.zaffier.nl/laathetnietliggen zijn de verhalen van Paige, Demir, Annie, Lara en Rob te lezen. Je ziet daar welk inkomen zij ontvangen en van welke steun zij gebruik maken. Ben jij, of ken jij, iemand in een soortgelijke situatie? Dan is de kans groot dat ook jij of die ander recht heeft op bijzondere bijstand. Maak het bespreekbaar, kom in actie en laat het niet liggen!

Lees nu de laatste editie van de digitale krant