Programma Koningsdag in Langedijk bekend

Nieuws
Koningsdag wordt in alle Langedijker dorpen gevierd.
Koningsdag wordt in alle Langedijker dorpen gevierd. (Foto: aangeleverd)

LANGEDIJK - Koningsdag is een van de meest feestelijke dagen van het jaar in Nederland en wordt op 27 april gevierd. Op deze dag wordt de verjaardag van Koning Willem-Alexander gevierd en wordt het hele land ondergedompeld in een feestelijke sfeer. In alle kernen van Langedijk wordt Koningsdag elk jaar op een bijzondere manier gevierd.

Koningsdag Oudkarspel

Het programma op Koningsdag in Oudkarspel ziet er als volgt uit: 

10.00 uur tot 12.00 uur - Kinderspelen. Geheel in het thema ‘filmfestival’ wordt het speelveld van de Zaagmolenweg aangekleed voor een spetterend feest voor de kinderen en ouders/familie. Inschrijving: vanaf 10.00 uur op het veld of neem het formulier mee dat je op school hebt gekregen (deze worden meegegeven aan de groepen 1 t/m 6). Er staan weer diverse spelletjes en springkussens klaar. 

Traditioneel sluiten ze natuurlijk af met De Zevensprong. Dit jaar als vanouds met muzikale verzorging door Harmonie Excelsior. Voor de ouders is er koffie en thee en alle kinderen krijgen na De zevensprong iets leuks/lekkers mee.

De ouders wordt wel gevraagd om bij hun kinderen te blijven en bij heel slecht weer gaan de veldspelen niet door.


De Zevensprong is als vanouds met muzikale verzorging door Harmonie Excelsior.  - Archief

17.30 uur: Gezelligheidspuzzelrit voor auto’s  

Inschrijving in Het Behouden Huis tussen 17.30 en 18.00 uur. Start: direct na inschrijving, neem zelf uw schrijfspullen mee!  Het wordt een rit waar ons team, net als andere jaren, erg hun best op heeft gedaan en er wordt een beroep gedaan op samenwerking, gezelligheid en stressbestendigheid van zowel bestuurder als bijrijder(s).  De ritbespreking en prijsuitreiking van de autorit om ± 21.30 uur, wanneer alle deelnemers binnen zijn. Wie gaat er met een taart naar huis?

19.30 uur: Oranjefeest met muziek in Het Behouden Huis: Nog even lekker nazitten en genieten van muziek.


Spelletjes op het speelveld - Archie

Koningsdag Noord-Scharwoude

26 april 14:00 uur: Oranje ouderen middag in Kloosterhof met optreden van zanger/gitarist Hans Laduc. Opgeven hiervoor kan via OranjeNS@gmail.com. Inloop vanaf 13:30 uur. 

27 april op de Speelweide bij de Stier: Op het speelveld aan de Charlotte de Bourbonstraat (bij de Stier) mag je leuke spullen verkopen op de kramen of op kleedjes, maar niet op eigen zelfbouwtafels. De 4 meter kramen zijn te huur bij marktmeester Klaas Meijn via OranjeNS@gmail.com voor 30 euro. 


De Kleedjesmarkt in Noord-Scharwoude tijdens Koningsdag

10:00 tot 12:00 Oud Hollandse Kinderspelen. Deelname is gratis. 

12:00 tot 16:00 Spectaculaire stormbaan van 35 meter. Verder komt de fanfare Kadans langs en draait DJ Jan weer gezellige muziek. Tevens kun je bij de Oranje Kraam een fietspuzzeltocht ophalen waarmee een bakkersbon gewonnen kan worden. De Oranje stichting heeft een koffiekraam met sta-tafels, biertafels en muziek van DJ Jan voor optimale gezelligheid. Geniet deze dag van vers gerookte vis, een lekker patatje of vers gebakken oliebollen. 

Koningsdag Zuid-Scharwoude

Zaterdag 22 april: 15:00 uur Koningsbingo met muziek in Buitenzorg. De bewoners van de aanleunwoningen zijn ook van harte welkom 

Donderdag 27 april: 

09.30-11.00 uur: Goochelaar Dennis en zijn ezel Slinger. Deze veelzijdige goochelaar laat in de ochtend bij ‘De Schelvis’ zijn kunsten zien. Het zal een interactieve voorstelling worden voor alle kinderen van 2 t/m 9 jaar, je zal versteld staan van alle trucs. Zou jij mee mogen helpen ? Ook neemt Dennis, ezel Slinger mee om het feestje nog leuker te maken. Zal Dennis zijn ezel Slinger onder controle kunnen houden op het podium? Na afloop zal Dennis voor iedereen nog een mooie ballon maken. Voor alle kinderen is er iets te drinken, en iets lekkers te eten. 


Muziekvereniging KADANS treedt weer op in Noord -en Scharwoude  - aangeleverd

De zaal van ‘De Schelvis’ op de Koog 3 gaat open om 09.15 uur. 

10.00 uur Muziekvereniging KADANS treedt weer op in Noord -en Scharwoude. Locaties (tijden onder voorbehoud i.v.m. uitloop): 

10.00 uur Westervenne (voorzijde) 

10.30 uur Buitenzorg 

11.00 uur Vrijmarkt op de Speelweide in Noord-Scharwoude 

11.30 uur Kinderspelen bij De Schelvis in Zuid-Scharwoude 

La Fête Petanque om 11:00 uur: Dit jaar hebben is er weer op Koningsdag een jeu de boules toernooi voor tweetallen, La Fête Petanque. Voor iedereen toegankelijk. De uiterste inschrijfdatum is maandag 24 april. Inschrijfgeld € 12,- per team. Op de dag aanmelden vanaf 10:00 uur. Aanvang 11:00 uur. Totaal vier ronden. Prijzen in natura. 

11.00-13.00 uur Spelletjesparcours met Spijkerbroekhangen 

Spelletjesparcours aan de Koog naast de Schelvis met als hoogtepunt: Spijkerbroekhangen. Voor alle leeftijden en inschrijven is niet nodig. Scorekaart is af te halen bij de kraam en meedoen is gratis. Koffie/thee/limonadekraam is aanwezig en een volle scorekaart levert iets lekkers op. Je kunt je ook laten schminken! De prijsuitreiking van spijkerbroekhangen is om 12.45 uur.  

13.30-16.00 uur Activiteiten op het speelveld bij de Goudzeelt. Springkussen en kinderdraaimolen voor de kleintjes.


Hoeveel paaltjes kun jij met een echte brandweerspuit omspuiten? - aangeleverd

14.00-16:00 uur Activiteiten bij speelveld Buttersgroet in Zuid-Scharwoude. Er is een grote stormbaan en een springkussen. Hoeveel paaltjes kun jij met een echte brandweerspuit omspuiten? Je kunt het zelf testen, want de brandweer komt natuurlijk ook weer langs! Je kunt je laten schminken en er is wat lekkers te eten en te drinken! 


Programma Broek op Langedijk

Vrijdag 21 april Mega Broeker Mziekquiz 

Vanaf 19.00 uur strijden diverse teams om mooie prijzen. DJ Dave heeft speciaal voor deze avond een unieke muziekquiz samengesteld. Op een originele manier wordt jouw team alles gevraagd over de popmuziek van de afgelopen 75 jaar. Inschrijven via www.broekerkoningsdag.nl, gratis deelname. 

Zaterdag 22 april – Ik Hou Van Holland Party

Vanaf 19.00 uur: Tijdens de speciale ‘Ik Hou van Holland’ avond in de tent op het Havenplein te Broek op Langedijk treden diverse artiesten op. Het belooft een gezellige avond te worden! Want er is muziek van Sven Versteeg, Jefrey Lind, DJ Luck en JEROEN VAN DER BOOM! Kijk voor eventueel nog beschikbare entreekaarten op www.broekerkoningsdag.nl. 

Zondag 23 april - King’s Refresh 

19.00 uur: Deze avond vertelt kerkelijk spreker Bart Balder een inspirerend verhaal over ‘Superhelden’: wie het zijn én hoe ook jij een superheld kan zijn en het verschil kan maken in jouw omgeving. De avond - in de tent op het Havenplein - wordt muzikaal omlijst door een professionele live-band. Gratis entree. 

Maandag 24 april - Westfries Collectief

19.30 uur: Het Westfries Collectief verzorgt deze avond een kleurrijke en humorvolle voorstelling in het West-Friese dialect. De voordracht wordt verzorgd door conferencier René Steens. Gratis entree. 

Woensdag 26 april -  Gala of the year

Deze avond zijn alle Broeker basisschoolleerlingen van harte welkom op de Glitter & Glamour Kinderparty in de feesttent op het Havenplein. Verkleed jezelf dit jaar naar het ‘Superhelden’ thema. Zie voor aanvangstijden www.broekerkoningsdag.nl. 

Nacht van de koning

20.00 uur:  The Cats Aglow maakt er in de tent op het Havenplein een heerlijk feest van! Ze spelen alle grote hits van The Cats. Een avond vol met Volendamse gezelligheid! 

Woensdag 27 april Koningsdag optocht

Vanaf 11.00 uur: Op Broeker Koningsdag wordt met deze traditionele stoet het startsein gegeven aan alle activiteiten. Er zijn fantastische prijzen te winnen! Het thema ‘Superhelden’ leent zich perfect om een mooie praalwagen te maken. Je kunt er ook voor kiezen om je fiets, skelter of step te versieren. Er wordt om 11.00 uur gestart nabij Huize Horizon op de Boeier en rond 12.30 uur komt de stoet op het Havenplein aan. 

Dance Demo’s vanaf 12:30 uur: Dansschool 5SIX78 verzorgt een spetterend optreden in de feesttent op het Havenplein. 

Fietstocht vanaf 13.00 uur: Ook dit jaar kunnen de fietsliefhebbers zich weer vermaken met een prachtige tocht door de omgeving van Langedijk, dit keer samengesteld door de familie Rep. Daarbij komen de deelnemers op plekken komen waar men misschien nog nooit is geweest. De inschrijformulieren zijn vanaf 13.00 uur aanwezig bij de infostand op het plein. 

De Zeskamp – vanaf 14.00 uur: Het Broeker Havenplein is het toneel waar diverse basischoolteams het tegen elkaar opnemen om te strijden om de felbegeerde eerste prijs. Natuurlijk is het ook leuk om te komen kijken en de diverse teams te komen aanmoedigen! Inschrijven doe je op www.broekerkoningsdag.nl.


Op en rond het Havenplein zijn tal van andere leuke dingen te zien en te doen - Archief

Diverse activiteiten: Op en rond het plein zijn tal van andere leuke dingen te zien en te doen. Zo zijn er diverse springkussens, zijn er leuke spelletjes en kun je prachtig worden geschminkt. En natuurlijk is er ook weer van alles te eten en te drinken. Kortom, meer dan genoeg redenen om een kijkje te komen nemen. Ook is er live muziek van o.a. Jefrey Lind, Twee Bier Zonder Baco, coverband 8-PM, Klatsch & Klatsch en DJ Luck. Op www.broekerkoningsdag.nl kun je meer lezen over alle activiteiten.

Programma Sint-Pancras

Programma Koningsavond 26 april Feesttent Vrone. / ingang Vinkenlaan 20.00 - 24.00 uur: Live muziek 

Koningsdag 27 april 09.00 - 17.00 uur: Oranje-markt (er zijn nog kramer te huur, www.oranjeactiviteiten-sintpancras.nl) op de Vinkenlaan / A.V.H. Destreelaan / Kastanjelaan / Magnolialaan. 


Koningsdag bij De Geist: altijd gezellig!- Aangeleverd

Bij de Geist 10.15 - 11.00 uur: Karate- en Kickbox-demonstratie door Steven Volkers,  

11.00 - 11.45 uur: Kinderactiviteiten in de grote zaal

11.15 - 12.30 uur: Muziekvereniging Irene,  

13.00 - 16.00 uur: Karikatuur tekenaar Ruben van Aefst. 

Parkeerterrein tennisbaan / B3 10.30 - 12.00 uur: Brandweer demonstratie  

Molenhoeve vanaf 15.00 uur: Ma Murphy’s  

Bij De Geist, door De Geist, op de podiumwagen van De Waard Transport vanaf 13.00 uur: GroovinTime, Room Seven, Crossroads 

Op het Vroneterrein, door Vrone vanaf 12.00 uur: Finale penaltyschieten 


De kinderzweef tijdens Koningsdag bij Vrone. - Foto Archief

13.00 - 17.00 uur: Attracties voor kinderen  

Vanaf 14.00 uur: Inschrijven voor Katknuppelen 

15.00 - 19.00 Band Legend 

Bij Sportcafé De Oostwal, door De Oostwal vanaf 16.00 Joost de Lange Band 

vanaf 20.00 uur: Kubus and the Kingpins.