FC Marlène klopt Be ‘79 tweemaal en plaatst zich voor halve finales playoffs

Sport
Vreugde voor FC Marlène: Stefan Dol (nr. 6) heeft zojuist gescoord en viert zijn treffer met het publiek.
Vreugde voor FC Marlène: Stefan Dol (nr. 6) heeft zojuist gescoord en viert zijn treffer met het publiek. (Foto: Sander Kaaij)

HEERHUGOWAARD - De zaalvoetballers van FC Marlène hebben zich geplaatst voor de halve finales in de strijd om het landskampioenschap. Het tweekamp met Be ‘79 werd zowel uit als thuis gewonnen en dus mogen de Heerhugowaarders komend weekend aan de bak tegen Hovocubo.

FC Marlène had de zege tegen Be ‘79 niet zomaar binnen. De ploeg uit Berkel-Enschot is het hele seizoen al een taaie tegenstander gebleken en verkocht ook nu de huid duur. Vrijdag 20 mei werd in de uitwedstrijd een nipte 2-3 zege geboekt, maar twee dagen later in de eigen Sporthal Waardergolf werd de plek in de halve finales veiliggesteld met een 2-0 overwinning. Younes Daari en Stefan Dol maakten de treffers, maar ook doelman Barry de Wit blonk uit in de return.

De Waardse zaalvoetballers treffen in de halve finales het sterke Hovocubo uit Zwaag. Een onvervalste Noord-Hollandse derby dus. Vrijdag 27 mei speelt FC Marlène eerst thuis in sporthal Waardergolf (aanvang 20.30 uur) en zondag 29 mei wordt vanaf 20.00 uur in Zwaag de return gespeeld. De winnaar van de tweestrijd mag naar de finale.