MHC Dames 1 met klinkende zege hard op weg naar kampioenschap

Ook Woerden werd aan de zegekar gebonden door de dames van MHC.
Ook Woerden werd aan de zegekar gebonden door de dames van MHC. (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - De hockeysters van MHC speelden zondag 14 april uit tegen Woerden Dames 1. “Woerden was de nummer derde plek in onze poule, dus focus houden was belangrijk”, vertelt Anouk Hoekstra. “Onze afspraak om vanaf minuut één scherp te beginnen en hoge druk te zetten, lukte.”

Meteen vanaf het begin lieten de Heerhugowaardse hockeysters goed spel zien, met veel korte passes; ook kwamen ze een paar keer gevaarlijk in de cirkel. Uiteindelijk wist Disa Wilms het eerste doelpunt te scoren uit een mooie strafcornervariant. Anouk: “Helaas was het antwoord van Woerden een zo mogelijk nóg mooiere strafcornervariant, waardoor het 1-1 werd. Toch lukte het ons om nog voor de rust de 1-2 te maken, door een mooie gezamenlijke actie van onze spitsen.

Na de rust zaten we nog steeds lekker in ons spel en hockeyden we voornamelijk op de aanvallende helft. Toch wist Woerden te counteren: 2-2. We bleven als team gelukkig goed rustig en lekker door hockeyen. Merel Smink wist vlak voor het einde van kwart 3 slim een strafcorner te versieren, die wederom uit een goede variant gescoord werd door Sabine Langeveld. Het laatste kwart noemen wij ons ‘gouden kwart’. Ik weet niet meer precies wat onze coach in de rust heeft gezegd, maar het heeft in elk geval gewerkt, want de motor was aan! Roos Hoekstra scoorde niet één maar twee keer snel achter elkaar, waardoor we ineens op 2-5 stonden. Onze spitsen konden niet achterblijven en door mooie acties van onder andere Manouk van Gaal, Chris Hoekstra en Disa Wilms wisten we nog twee keer te scoren. Eindstand 2-7! Met een heerlijk gevoel stapten we van het veld.’

MHC staat nu negen punten los van de nummer twee met nog vier wedstrijden te gaan. Zondag 21 april ontvangen de Waardse hockeysters Thor Dames 1 thuis, aanvang 12.45 uur. Anouk: “Als we deze pot winnen, komt het kampioenschap heel dichtbij. We gaan er weer voor!”