Kampioenen D.O.V. promoveren naar 2e divisie

Sport
Eric Wijman, Lennart Bloothoofd, Danny Klaver en Peter Krapels van D.O.V. 1 vieren hun kampioenschap.
Eric Wijman, Lennart Bloothoofd, Danny Klaver en Peter Krapels van D.O.V. 1 vieren hun kampioenschap. (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - Het eerste team van Tafeltennisvereniging D.O.V. promoveert naar de landelijke 2e divisie. Vrijdagavond 12 april speelde D.O.V uit bij HBC 1 in Heemstede. Bij het behalen van minimaal 5 punten zou D.O.V kampioen worden, omdat de directe tegenstander Avanti 2 de achterstand in punten niet meer zou kunnen inhalen.

De druk stond er dus wel degelijk op bij D.O.V, want al een paar keer eerder sneuvelde het eerste team in de laatste competitiewedstrijden en ging de promotie aan hun neus voorbij. Nu moest en zou het gebeuren tegen HBC 1 en dat lukte. Al was het vaak spannend, D.O.V. wist die partijen goed af te sluiten. De Heerhugowaarders lieten duidelijk zien dat ze ruim wilden winnen en dat er voor HBC 1 niets te halen was. Het werd een klinkende 11-2 overwinning. Hulde aan het vlaggenschip van D.O.V. 1, dat met Eric Wijman, Lennart Bloothoofd, Danny Klaver en Peter Krapels de najaarscompetitie 2024 in de landelijke 2e divisie mag spelen.

Meer kampioenen

Het was sowieso een feestelijke avond bij D.O.V., want naast het eerste team werden ook team 6 en team 9 kampioen in de NTTB-voorjaarscompetitie. Het zesde team van D.O.V. met Emiel van Leeuwen, Tom Bouderij, Jelle Visser, Erik Dekker en Youri Rasch, werd met 23 punten voorsprong op de nummer twee Disnierats 6, kampioen in de 3e klasse en promoveren dus naar de 2e klasse.

Het 9e team van D.O.V. met Bert Verhagen, Jeffrey Nijboer, Samir Awad, Kees Kuijt en Kees Mertens is met 13 punten voorsprong op nummer twee Disnierats 8 kampioen geworden in de 4e klasse en speelt straks dus in de 3e klasse.

Alle spelers van de kampioenteams ontvingen van het bestuur een fraaie bos bloemen en een warm applaus.

Kijk ook eens op www.ttvdov.nl.