Nieuw: West-Friese sixtiesband The Blue Bandits

Nieuws

WESTWOUD - Muzikanten met hun roots in West-Friesland hebben vorig jaar een nieuwe sixtiesband gevormd: The Blue Bandits. De naam van de band is ontstaan uit de combinatie van The Blue Devils en de populaire Enkhuizer band The New Bandits omdat de muzikanten daar in hebben gespeeld. Het Brylcreem-zwart is inmiddels veranderd in zilvergrijs, maar deze oude rockers zijn gedreven door dezelfde passie: het gezamenlijk muziek maken uit de zestiger jaren.
Het repertoire omvat vele hits van onder meer Elvis Presley, Cliff Richard en The Shadows en The Everly Brothers. Voorop staat dat de muziek lekker in het gehoor ligt en dat het uitnodigt om een dansje te maken. De formatie bestaat uit drie Enkhuizers: zanger Jurie de Boer, sologitarist Henk van Dijk en slaggitarist Jan den Drijver. Drummer Nico Veeken en basgitarist Ben van Straaten maken de band compleet.
Het eerste optreden van The Blue Bandits vindt zondagmiddag 2 april plaats in dorpshuis De Schalm in Westwoud. Aanvang: 15.00 uur. De entree is gratis. Meer informatie: www.thebluebandits.nl.