100 jaar Willem van Oranjeschool in Haarlem

Algemeen
Juf Sylvia en Pom hebben, als oudste en jongste van de school, de school geopend
Juf Sylvia en Pom hebben, als oudste en jongste van de school, de school geopend (Foto: Inge van Engen)

HAARLEM - Maandag 13 juni ging de rode loper uit voor alle leerlingen van de Willem van Oranjeschool. Hun school bestaat maar liefst 100 jaar en dat moet gevierd worden. 

Zowel de leerlingen als het team van leerkrachten verschenen deze maandag “op chic”. In hun mooiste kleren lieten de kinderen en de leerkrachten zien dat ze trots zijn op hun school.

Lintje doorknippen door oudste en jongste

Het officiële moment was weggelegd door de oudste en de jongste van de school. De oudste leerkracht, juf Sylvia,  en de jongste leerling, Pom, van de Willem van Oranjeschool mochten het lint doorknippen. “Zo verklaren wij de school voor geopend voor de volgende 100 jaar,’’ aldus de directeur van de school Corine Gerritsma.

Festiviteiten 100 jaar Willem van Oranjeschool

Tevens is dit de aankondiging van een aantal mooie festiviteiten die gedurende de jubileummarathon dit jaar plaatsvinden. Zo werd er die middag nog een ontwerpwedstrijd gestart onder de leerlingen, hoe zij hun school over 100 jaar zien. Donderdag is er een dansdag waar de dansen van de afgelopen 100 jaar worden ingestudeerd en uitgevoerd. 

Onderdelen van de marathon zijn verder: een bijzondere sportdag met free running en lasergamen, met de hele school naar Avifauna, een vossenjacht in de buurt op 29 juni en bingo met de hele school. Afsluitend op 8 juli volgt een groots eeuwfeest (georganiseerd door onze geweldige ouderraad) waarop ook de prijsuitreiking is van de ontwerpwedstrijd.

Patrimoniumbuurt in Haarlem

In de Patrimoniumbuurt in Haarlem is de Willem van Oranjeschool gesitueerd, nog altijd een echte buurtschool. De school is ooit gestart onder de naam “Dr. A. Kuyperschool voor gereformeerd onderwijs” en is ontworpen en gebouwd gelijk de architectuur van de (eveneens 100-jarige) omringende Patrimoniumbuurt. 

Afbeelding