Santpoortse Feestweek in het teken van ‘De Boer op’

Algemeen
Afbeelding
(Foto's: Marcel de Vries)

SANTPOORT - Waar is dat feestje, hier is dat feestje! Tot en met zaterdag 6 augustus viert Santpoort feest! Naast de traditionele kermis, organiseert de Harddraverij Vereniging in 8 dagen bijna 40 evenementen, groot en klein, voor verschillende doelgroepen.

“De Boer Op!” is het inmiddels veel besproken thema. Enerzijds omdat corona-maatregelen van tafel zijn. Anderzijds omdat de Harddraverij Vereniging de boeren in ons dorp een warm hart toedraagt. Toen het bestuur dit thema koos, kon het niet voorspellen dat dit thema landelijk zo nadrukkelijk op de politieke agenda zou staan. Door minder vriendelijke acties heeft een deel van de boeren, landelijk gezien aan goodwill ingeleverd. Maar of je nu voor- of tegen de stikstofmaatregelen bent, de boeren hebben een belangrijke rol gespeeld bij het ontstaan van ons Dorpsfeest Santpoort. De race met paard en wagen vanuit de kerk naar het café vormt de ziel van ons feest: de Kortebaandraverij.

Wat is er anders dit jaar?

Vorig jaar mocht de Harddraverij Vereniging in verband met Corona slechts een beperkt aantal evenementen organiseren. Grote publieksevenementen waren uitgesloten. In 2022 wordt het Dorpsfeest-Santpoort weer als vanouds en staan veel evenementen op de kalender, terwijl de Stichting Horeca Santpoort weer het avondprogramma organiseert.

Het eerste weekend zal dit jaar anders verlopen dan u gewend bent. Zo zijn het Concours Hippique en Footgolf verhuisd naar de zaterdag. Ook nieuw is dat op zondag de Bierproeverij wordt gehouden. De eerste donderdag van augustus vormt natuurlijk de Kroondag met de Kortebaan Draverij. Het bestuur is er trots op dat wij in Santpoort de eerste interland Nederland-België kunnen gaan houden. Een primeur voor de kortebaansport!

Kijk voor meer informatie op: https://www.dorpsfeest-santpoort.nl/

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding