Wat te doen in de Pletterij: 19 tot en met 21 september

Algemeen
Nueva Manteca.
Nueva Manteca. (Foto: aangeleverd )

HAARLEM - Debat- en cultuurcentrum de Pletterij heeft wekelijks een mooi programma samengesteld voor jong en oud. Dit staat er deze week op de agenda.

19 september: jazz met Nueva Manteca

Nueva Manteca is terug in al zijn glorie – een nieuwe band met een frisse, internationale line-up afkomstig uit Nederland, Venezuela, Duitsland en Uruguay. Dit jaar verschijnt hun nieuwe album: een ode aan de legendarische band Art Blakey and The Jazz Mesengers. Maandag 19 september staat de band in de Pletterij. Met Oscar Cordero (trompet), Ben van den Dungen (saxofoon), Marc Bisschof (piano), Samuel Ruiz (bas), Enrique Firpi (drums), Nils Fischer (percussie). Aanvang 20 uur. Toegang 10 euro, 7,50 HaarlemPas en onder de 25 jaar, 5 euro livestream. 

Debat onderwijs Oekraïense vluchtelingen 

Volgens de laatste cijfers vangt regio Kennemerland zo’n 3000 Oekraïense vluchtelingen op. Veel vluchtelingen zijn kinderen in de leerplichtige leeftijd. Hoe organiseert Haarlem een passende vorm van onderwijs voor deze kinderen? Op dinsdag 20 september is er een debat over het onderwijs en de opvang van kinderen uit Oekraïne. Een belangrijk discussiepunt is: ligt de focus op blijven, integratie en het leren van de Nederlandse taal óf op terugkeer, les in de eigen taal of in het Engels anderzijds? Verschillende Nederlandse en Oekraïense betrokkenen bij onderwijs en opvang komen aan het woord. Aanvang 20.00 uur, kaarten 3 euro.

In gesprek met Bert van der Velden 

Jan Hoekema gaat dit keer in gesprek met Bert van der Velden, directeur GGD Kennemerland. 21 september,  aanvang 16.00 uur, vrijwillige bijdrage. Het programma is ook te zien op livestream via de homepage van de website, Facebook-pagina of Youtube-kanaal. Na afloop als podcast terug te horen op het YouTube-kanaal van de Pletterij. 

Debat Haarlem Duurzaam

De gemeente Haarlem wil graag duurzaam worden. Maar hoe en hoe snel? Centraal in het debat op woensdag 21 september staat de opstelling van het Haarlemse gemeentebestuur bij het aanpakken van de klimaatcrisis. In het debat discussiëren plaatselijke politici en deskundigen met elkaar over wat te doen. Het debat is geïnitieerd door de Haarlemse klimaatcoalitie bestaande uit Milieudefensie, Extinction Rebellion, Grootouders voor het Klimaat, IVN-Haarlem, FNV Lokaal en de Stedenband Haarlem-Mutare. Aanvang 20 uur. Toegang vrijwillige bijdrage.

Afbeelding
Afbeelding