Fabian Pikula nieuw hoofd van Toneelschuur Producties

Algemeen
Fabian Pikula.
Fabian Pikula. (Foto: Schuur)

HAARLEM - Fabian Pikula is per 1 oktober het nieuwe hoofd van Toneelschuur Producties. Hij volgt Loesje Riethof op die nu hoofd Artistiek Bureau bij Internationaal Theater Amsterdam is.

Fabian Pikula (1989) was afgelopen zes jaar programmeur van het Chassé Theater in Breda en was lid van de Nederlandse Toneeljury. Daarvoor werkte hij als freelancer in verschillende functies voor o.a. Café Theater Festival, Tweetakt en Nederlands Film Festival.

Als hoofd van Toneelschuur Producties krijgt hij de dagelijkse leiding en begeleidt hij de makers die aan het productiehuis verbonden zijn in hun persoonlijke ontwikkeltraject. Samen met directeur- bestuurder Marelie van Rongen zet hij de artistieke en zakelijke koers uit. Ook sluit Pikula als theaterprogrammeur aan bij het programmeringsteam van De Schuur.

Marelie van Rongen over de komst van Pikula: “We zijn heel blij dat Fabian ons team komt versterken. Met zijn scherpe oog voor talent en groot hart voor makers herkennen we in hem de waarden waar Toneelschuur Producties al decennia voor staat. Aan de slag want er staan een heleboel mooie producties op stapel voor dit seizoen!”