Sinterklaasintocht Haarlem op zondag 13 november 2022

Algemeen
Sinterklaas komt weer aan in Haarlem.
Sinterklaas komt weer aan in Haarlem. (Foto: archief/Mexx van der Lieuw / Regio12media.nl)

HAARLEM - Communicatiepiet heeft contact gezocht met de redactie van Haarlems Nieuwsblad en heeft gemeld dat Sinterklaas met zijn pieten op zondag 13 november met de stoomboot aankomt in Haarlem.

Sinterklaas zal met de stoomboot (vanuit de richting Heemstede) over het Spaarne de stad invaren, om rond 13.00 uur vervolgens bij de Koudenhorn aan te leggen.

Na een korte stop, zal de Sint te paard de heuze Sinterklaasintocht vervolgen. De route zal starten op de Koudenhorn en daarna via het Spaarne, Gedempte Oudegracht, Zijlstraat, Nieuwe Groenmarkt, Krocht en Smedestraat rond 14.15 uur eindigen op de Grote Markt waar weer een feestelijke bordesceremonie met de Haarlemse Burgermeester plaats zal vinden. 

Na een korte stop, zal de sint te paard zijn tocht vervolgen. De route zal starten op de Koudenhorn en daarna via het Spaarne, Gedempte Oudegracht, Zijlstraat, Nieuwe Groenmarkt, Krocht en Smedestraat eindigen op de Grote Markt waar weer een feestelijke bordesceremonie met de Haarlemse Burgermeester plaats zal vinden. 

Daarna kunnen alle kinderen Sinterklaas een handje geven, een tekening afgeven of met sint op de foto gaan. Zowel aan de kade als op de Grote Markt zal ook een optreden plaatsvinden van de Zingende Pieten.

Verkeershinder

Bewoners en winkeliers die langs de route wonen, dienen rekening te houden met verkeershinder door tijdelijke afsluiting voor publiek. Bezoekers wordt aangeraden om te voet of op de fiets te komen.

COVID-19

Het publiek wordt verzocht rekening te houden met de voorkoming van verspreiding van corona. Geadviseerd wordt om de richtlijnen van het RIVM te volgen, voor de komst te testende en bij een (mogelijke) besmetting van bezoek af te zien. Richtlijnen helpen nog steeds tegen de besmetting en verspreiding.

Sinterklaas wordt gelukkig na de coronajaren weer groots onthaald in Haarlem.