Haarlem Station.
Haarlem Station. (Foto: Rob Bruijnen)

Expositie Foto’s Vertellen Verhalen van Rob Bruijnen in Naaiatelier

Algemeen

HAARLEM - Fotograaf Rob Bruijnen houdt op zaterdag 3 en zondag 4 december  zijn eerste solo- expositie in de expositieruimte Naaiatelier Haarlem. Na jaren fotograferen in opdracht of als privéproject, vertelt laatbloeier en autodidact Bruijnen verhalen via zijn foto’s. “Want elke foto heeft een achterliggend verhaal. En die gaan we nu vertellen,” aldus de fotograaf.

Het verrijkt de kijk op de omgeving als je door een lens kijkt

Foto’s maken is een manier om anders naar je omgeving en de wereld te leren kijken, vindt Rob Bruijnen. “Het verrijkt de kijk op de omgeving als je door een lens kijkt. Het spelen met licht, kleur en contrast kan een enorme uitdaging zijn. Soms is het frustrerend als het niet lukt, maar toch is het altijd weer bevredigend als er weer een mooi plaatje is gemaakt. Geloof mij, de aarde en haar bewoners zijn veel fraaier dan je denkt.”

The artist is present

Fotograaf Rob Bruijnen is beide dagen aanwezig in Naaiatelier Haarlem om tekst en uitleg te geven bij zijn werken. De foto’s op de expositie vertellen tien verhalen, maar juist ook die weg naar de verhalen toe. Het creatieve leerproces is te zien bij gelegenheden die op zijn pad kwamen, maar toont ook diverse werken gemaakt in opdracht. Een fotogeschiedenis dus, mét een speciale toegift!

Rob legt uit: “De graanfoto bijvoorbeeld, is erg belangrijk geweest voor mijn fotografische ontwikkeling. Niet zo zeer het maken ervan. Ik draaide me toevallig even om na het vliegtuigspotten op de polderbaan en toen zag ik dit. Met deze foto ontdekte ik dat je in de nabewerking diepte kan toevoegen door te spelen met de kleuren, contrast en het licht. Ook het scherpte-diepte effect dat je creëert met een telelens vond ik een openbaring en dat ben ik daarna vaak gaan gebruiken.”

Het leven begint bij 60

Of er al sprake is van een eigen stijl is nog te vroeg te zeggen, vindt Rob. “Ze zeggen wel eens dat het leven begint bij veertig. Dat is niet helemaal waar. Zestig is de echte start. Dat stukje extra levenservaring heb ik alvast. In de fotografie valt nog veel meer te leren. Daarom zal deze vertoning zeer zeker een vervolg krijgen.”

Expositie Foto’s Vertellen Verhalen door Rob Bruijnen is te zien op zaterdag 3 en zondag 4 december 2022 van 12.00 – 17.00 uur in Naaiatelier Haarlem, Spaarnwouderstraat 124, Haarlem.

Afbeelding
Philip Stoop releaset nieuwe muziek na diefstal vorig album Algemeen 27 jan, 14:42
Afbeelding
Deze Haarlemse topsporters zijn genomineerd voor Haarlem topsporter/sportster/team van het jaar 2022 Algemeen 27 jan, 14:10
Afbeelding
Deze woongebieden in Haarlem worden 30 kilometer per uur zone Algemeen 27 jan, 11:35
Afbeelding
Bezorger beroofd door man in Haarlem, politie zoekt getuigen 112-nieuws 27 jan, 10:39
Afbeelding
Werken in thuiszorg: 'Ik begeleid mensen naar een mooi einde' Zorg 26 jan, 11:07
Afbeelding
Grote vraag naar verkeersmaatje duidt op veel onveilige verkeerssituaties in Noord-Holland Algemeen 26 jan, 10:06
Afbeelding
Tonio van Vugt stopt als artistiek directeur Stripdagen Haarlem Algemeen 26 jan, 09:51
Afbeelding
Grachtenloop Haarlem inschrijving start 1 maart 2023: Dit weten we al Algemeen 26 jan, 09:49
Afbeelding
Geen treinen tussen Haarlem en Leiden Algemeen 26 jan, 09:48
Afbeelding
Column GGD: Voorkomen is beter dan genezen Partnerbijdrage 25 jan, 07:21
Afbeelding
Tentoonstelling: Verborgen verhalen als schatten in Haarlem Algemeen 25 jan, 06:54
Afbeelding
Brandweer groots uitgerukt voor woningbrand in Aerdenhout 112-nieuws 25 jan, 01:09
Afbeelding
Vier aanhoudingen voor gewapende woningoverval Weltevredenplein Haarlem 112-nieuws 24 jan, 16:38