133.000 euro subsidie voor Haarlemse culturele initiatieven

Cultuur
Een musical in de Stadsschouwburg in Haarlem.
Een musical in de Stadsschouwburg in Haarlem. (Foto: Melle Meivogel)

HAARLEM - Haarlem bruist van de culturele initiatieven! En 38 van deze culturele projecten krijgen nu subsidie uit het Cultuurstimuleringsfonds van de gemeente. In totaal gaat het om €133.000.

Culturele subsidie Haarlem 2023

Maar liefst 59 plannen zijn beoordeeld door een onafhankelijke commissie. Er gaat onder andere subsidie naar een overzichtstentoonstelling over de Haarlemse kinderboeken-illustrator Thé Tjong-Khing in Verwey Museum Haarlem.

Theatergroep Eglentier krijgt geld voor ‘Theaterfestival Camping Eglentier’. En Triple ThreaT organiseert in samenwerking met Stadsschouwburg en Philharmonie de tweede editie van de Urban talentenjacht Next up 2023. De deelnemers krijgen workshops aangeboden, maar mogen ook achter de schermen onder begeleiding meewerken aan dit evenement. Zo kunnen de jongeren ervaring opdoen in de horeca of bij de techniek.

Nieuwe aanvragen indienen voor 14 mei

Als kunstenaar, cultuurmaker of culturele organisatie kunt je ook een subsidie krijgen voor een project op het gebied van kunst, cultuur, cultuureducatie en talentontwikkeling. Deze projecten mogen geen winst maken of geld binnenhalen voor een religieus of goed doel. Je kunt een subsidie aanvragen voor projecten die starten op 15 juni 2023 of later. Doe dit uiterlijk 14 mei 2023.

Bekijk hier welke culturele initiatieven subsidies hebben ontvangen en hoe het bedrag is verdeeld.