Expositie Annelies Willinck `Maak van je shit een hit`

Cultuur
Annelies Willinck
Annelies Willinck (Foto: Saskia Koning)

BLOEMENDAAL - Annelies Willinck geeft haar allereerste expositie in de prachtige Zocherlounge te Bloemendaal. De expositie bevat haar meest recente werk dat zich kenmerkt door een figuratieve stijl met een unieke dieptewerking. Haar kleurrijke schilderijen bevatten een uitzonderlijk lijnenspel waardoor in ieder werk perspectief wordt gecreëerd. De expositie bestaat uit een reeks schilderijen en ander werk met een gemengde techniek.

Willinck gebruikt in haar werk heldere kleuren. Zij laat zich inspireren door haar omgeving, haar intuïtie en gevoel. Willinck maakt geen schetsen of plannen. Zij begint en maakt wat ontstaat onder haar hand. Haar dierbaren, de natuur, het licht en bloemen zijn een dankbaar onderwerp. Haar werk daagt de toeschouwer uit tot het vinden van het dieper achterliggende verhaal: ‘de boodschap’.  Als kunstenaar wil Annelies Willinck een positieve boodschap de wereld insturen. Willinck: “Na een bewogen tijd is voor mij de tijd rijp om mijn creaties te delen met anderen. Ik maak anderen graag blij en hoop dat mijn kunst inspirerend werkt voor iedereen.”

De bloemenserie kwam tot stand op een dieptepunt in haar persoonlijke leven. In die periode moest Willinck ook haar auto missen. Ze stapte op de fiets. Ze werd gegrepen door de schoonheid van de ‘gewone’ bloemen langs de kant van de weg, waar ze anders aan voorbij racete.

 De expositie is t/m 16 april iedere zaterdag en zondag tussen 13:00 - 17:00 uur geopend aan de Zocherlaan 1 te Bloemendaal.