MoviFit en Keur Keukens presenteren 'Health by Choice' - Ontdek bij Keur Keukens alles over keukens én voed

Nieuws

HAARLEM - Gezondheid, wie wil dat niet? Ga maar eens na bij jezelf. Als je een wensenlijstje zou maken, hoe hoog zou gezondheid dan staan? Op één? Maar toch zeker in de topdrie. Het goede nieuws is dat jij, als geen ander, invloed kunt uitoefenen op je gezondheid. Voldoende bewegen, niet te veel stressen en gezond eten om maar eens wat te benoemen.
Het slechte nieuws is dat gezond eten niet zo eenvoudig is als het lijkt. Onze voedingsmiddelen worden in toenemende mate bewerkt. Om ze langer houdbaar te maken. Om ze een prettige smaak te geven, om te zorgen dat wij er van blijven eten, om ze de 'juiste' kleur te geven en om te zorgen dat er niet te veel calorieën in zitten bijvoorbeeld. Hoe is het mogelijk dat een 'gezond' caloriearm drankje naar aardbeien smaakt terwijl er geen aardbei in zit? Onlangs werd zelfs bekend gemaakt dat de wetenschap er in geslaagd is ijs te produceren wat niet zo snel smelt! Moeten wij dit willen?
Door toenemende manipulatie van onze voeding komt deze steeds verder te staan van hetgeen ons lichaam nodig heeft om onze vitale systemen optimaal te laten functioneren. Daar komt nog eens bij dat fabrikanten vaak misleidende of onvolledige informatie op het product zetten om ons te verleiden dit product te consumeren. Tenslotte is het ook nog eens zo dat de inzichten met betrekking tot ons dagelijks voedsel onderhavig zijn aan verandering. Is vet wel zo slecht voor ons als ons jarenlang is verteld? En zijn al die ontbijtproducten die de laatste jaren op de markt zijn gekomen voor ons gemak, en die ons gouden bergen beloven wel zo goed voor ons als ze zelf beweren? Met andere woorden, hoe vind ik mijn weg in de oerwoud van producten, gezondheidsclaims, gemakvoeding en voorlichtingsinstellingen, die vaak tegenstrijdig adviseren? Bijna net zo lastig als het kiezen van een nieuwe keuken.

MoviFit

Fitnesscentrum MoviFit is ruim dertig jaar actief op het gebied van gezondheid en bewegen. Steeds meer in combinatie met voeding en leefstijladvies. MoviFit heeft een begeleidingsprogramma ontwikkeld onder de naam 'Health By Choice'. Met dit programma is MoviFit in staat mensen te coachen en te adviseren op weg naar een betere gezondheid, zowel online als offline (dus ook op afstand). Dit programma is voor ieder individu anders. De inhoud en duur wordt samengesteld op basis van de beschikbare tijd, het geformuleerde doel en het beschikbare budget. Health By Choice stelt u op termijn in staat uw eigen keuzes te maken. Wat is gezond voor mij? Want we moeten af van het idee dat iedereen daarin gelijk is. Kijk maar naar de mensen om u heen. Allemaal andere individuen met hun individuele eigenschappen, fysieke mogelijkheden en onmogelijkheden en verschillende staat van gezondheid.
Keur keukens onderschrijft deze filosofie. Een keuken kan het hart zijn van uw leefsituatie. Bij de keuze voor een keuken wilt u ook uw individuele eisen terug zien. In ieder geval is de keuken bij uitstek een plek waar u gezonde keuzes in de praktijk kunt brengen. Keur keukens stelt u, in samenwerking met MoviFit, in staat kennis te maken met gezonde voeding. Wat zijn de do's en dont's op het gebied van voeding? Voor welke keuzes staat u? Helder en simpel. Kom op zaterdag 12 en/of 19 september 2015 naar Keur Keukens aan de Heringaweg 6 en 'ontdek' alles op het gebied van keukens én voeding. U wordt gratis voorzien van adviezen en inzichten die u leven voorgoed kunnen veranderen. Alles geheel vrijblijvend. Want Keur Keukens wil meer zijn dan alleen een keuken!