Posthuis opent filmhuis in Haarlem-Noord

Nieuws

HAARLEM - Het Posthuis in het Zaanenpark in Haarlem-Noord start het nieuwe culturele seizoen met een nieuwe activiteit: Posthuis-Filmhuis.
De eerste film die draait is, hoe toepasselijk, 'Il Postino' van Michael Redford. Vanaf deze maand, de cultuurmaand september, draait er op iedere derde vrijdagavond van de maand een bijzondere kwaliteitsfilm in het Posthuis. Cinefielen hoeven geen Hollywood-spektakelstukken en blockbusters te verwachten, maar kleinere kwaliteitsfilms die door kenners worden aangeprezen om hun onderscheidende inhoud, thematiek of filmografische vormgeving. De zaal biedt plaats aan veertig filmliefhebbers, dus het gaat om exclusieve avonden waar je snel bij moet zijn om ze niet mis te lopen.

Meer activiteiten

De filmavonden zijn een aanvulling op de activiteiten waar het Posthuis al eerder bekend mee is geworden. Zo staat Haarlem-Noord eind juni altijd op een vrolijke manier op zijn kop met het buurtfestival 'Zomer in de Zaanen'. Tijdens de Kerstnacht klinken er stemmen in het Zaanenpark door de Kerstsamenzang. En, ook relatief nieuw, zijn de vrijdagochtenden waarop buurtbewoners van koffie en taart kunnen genieten op het terras van het Posthuis. “Het filmhuis is een combinatie van wat we als Posthuis qua capaciteit kunnen bieden, wat er in de buurt gewenst is en waarmee buurbewoners naar voren komen tijdens brainstormmomenten. We proberen met leuke, onderscheidende activiteiten in te spelen op wensen in de buurt, zonder daarbij uit het oog te verliezen dat we geen hele grote activiteiten op touw kunnen zetten. Over een filmhuis hebben we al vaker nagedacht en nu vonden we de tijd rijp om ermee te starten”, aldus Christine Groothuis van het Posthuis.
Niet buis-hangen

“Het is natuurlijk veel gezelliger om met een groep gelijkgestemden naar een mooie kwaliteitsfilm te kijken, dan alleen thuis op de bank voor de buis te hangen. Met elkaar kun je mooi ter plekke of achteraf ervaringen uitwisselen. Dat gezamenlijke sluit één op één aan bij de doelstellingen van het Posthuis; dat is mensen samenbrengen in hun eigen buurt. We hebben gemerkt dat daar in Haarlem-Noord behoefte aan was. Met het filmhuis hebben wederom iets bedacht om buurtbewoners elkaar te laten ontmoeten. Op deze manier wordt Haarlem-Noord steeds levendiger.” Iedere derde vrijdagavond van de maand vertoont het Posthuis een film. De eerste is 'Il Postino', op vrijdagavond 19 september. In oktober staat 'Submarino' van Thomas Winterberg op het programma. Het filmhuis in het Posthuis opent zijn deuren om 20.00 uur, de film start een half uur later. Entreeprijs is €6,- inclusief een consumptie. Kaartverkoop aan de deur. Kijk voor data en tijden en vooraf kaartjes bestellen op www.posthuis.info.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Haarlem

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Raadsvragen over uitbreiding kerstmarkt: ‘Komt de veiligheid in het geding?’ Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Column GGD: IkPas! Partnerbijdrage 20 uur geleden
Afbeelding
Zang en Vriendschap sluit een druk jaar af Uit 20 uur geleden
Afbeelding
Kattencafe Haarlem organiseert doneeractie voor asiel op Curaçao Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Man op A9 bij Spaarndam aangehouden na negeren stopteken 112-nieuws 5 dec, 21:35
Afbeelding
Derde comfortkamer in Spaarne Gasthuis in Haarlem Algemeen 5 dec, 15:38
Afbeelding
Fototentoonstelling over kindermishandeling in Haarlem Cultuur 5 dec, 15:09
Afbeelding
Participatiemarkt in Haarlem Algemeen 5 dec, 14:53
Afbeelding
Beleef Teylers Museum in Haarlem vanuit het andere het perspectief Cultuur 5 dec, 14:45
Afbeelding
Wandeling door de Vijfhoek in Haarlem Algemeen 5 dec, 14:15
Afbeelding
Gevluchte kunstenaars tonen in Haarlem gemaakte werken Algemeen 5 dec, 13:59
Afbeelding
Eva Jinek droomt groot in Heemstede Algemeen 5 dec, 13:49
Afbeelding
De andere blik van Chris en Jurriaan Hoefsmit in Raarlem Algemeen 5 dec, 11:37
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Haarlem

Op Rodi Haarlem volg je het laatste nieuws uit Haarlem. Rodi Haarlem informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Haarlem

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Haarlem in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief