Gemeente zoekt gezichten voor beeldbank

Nieuws
Foto ter illustratie
Foto ter illustratie (Foto: Gemeente Haarlem)

De gemeente gaat nieuwe beelden maken voor de beeldbank van de gemeente Haarlem. Daarvoor zoeken we Haarlemmers die het leuk vinden om op de foto te gaan.

,,U hoeft geen supermodel te zijn, we willen juist de échte Haarlemmer laten zien, van jong tot oud. We willen foto’s maken waarop mensen te zien zijn die bijvoorbeeld picknicken in het park, de hond uitlaten, hardlopen of skaten. Beelden van opa en oma in de speeltuin met kinderen, of Haarlemmers die boodschappen doen in de buurt,’’ aldus de gemeente.

Van alle leeftijden en achtergronden

Haarlem is een stad met veel verschillende bewoners en die diversiteit willen we ook in de foto’s laten zien. We zoeken daarom mensen van alle leeftijden en achtergronden. Iedereen kan zich aanmelden. 

Stuur een mail naar redactie@haarlem.nl met daarin uw contactgegevens, een foto en wat informatie over uzelf. Bijvoorbeeld op welke dagen u beschikbaar bent en in welk stadsdeel u woont. Of u graag door de stad fietst, een hond heeft die ook op de foto kan of dat u regelmatig aan het hardlopen of skaten bent. Als u zich met een rollator, scootmobiel of in een rolstoel door de stad beweegt, horen we dat ook graag. We houden daar rekening mee bij de fotoafspraak.

Vindt u het leuk om samen met uw vrienden, kinderen, partner, gezin, opa of oma, of iemand anders samen op de foto te gaan? Laat het dan ook weten. 

De foto’s komen in de beeldbank van de gemeente Haarlem. Dit betekent dat we ze voor de verschillende communicatiemiddelen van de gemeente gebruiken. Denk aan berichten op de website, op sociale media of bij rapporten. Het kan ook zijn dat we ze meesturen bij een persbericht van de gemeente. In dat geval nemen we als voorwaarde op dat de media ze alleen bij dat specifieke persbericht mogen gebruiken. We hanteren een gebruiksduur van maximaal 5 jaar, daarna archiveren we de foto’s.

We vragen alle modellen een toestemmingsverklaring te ondertekenen. Wanneer u niet meer wilt dat uw foto gebruikt wordt, kunt u die toestemming ook altijd weer intrekken.