Project WeCook in Schalkweide succesvol

Nieuws

HAARLEM - In het restaurant van Zorgcentrum Schalkweide wordt eenmaal per twee weken gekookt voor de bewoners van Schalkweide en de bewoners in de wijk.
De bewoners beleven zichtbaar veel plezier aan het samenzijn met elkaar en de ontmoeting met de vrouwen en zitten vaak al lang voor de maaltijd geserveerd wordt klaar. “Het is voor ons echt een uitje en het contact met de vrouwen is zo leuk”, zegt mevrouw Dopheide, voorzitter van de cliëntenraad Schalkweide.
WeCook is op initiatief van Meetingz! met steun van gemeente Haarlem in 2014 gestart. Het project werd eind 2014 afgerond. Het succes was echter zo groot dat een kerngroep van vier vrouwen zelfstandig een doorstart maakte. Dankbaarheid van de bewoners van Schalkweide voor hun inzet is de motivatie om door te gaan. Er wordt met liefde gekookt en gegeten.
Er worden allerlei exotische maaltijden bereid. Vorige week nog was het Tandoori kip. Ook roti en gerechten uit de Dominicaanse keuken werden bereid. Het is elke keer weer een verrassing voor de gasten waar de culinaire reis hen heen brengt. De maaltijd worden met muziek omlijst. In samenwerking met Sport Support is er een keer gedanst bij de maaltijd.
Wie mee wil eten, is van harte welkom. Op 25 juni is de eerstvolgende maaltijd om 17.00 uur in het restaurant. Het 3-gangen menu kost € 6,50. Opgeven kan tot 23 juni via wecookmeetingz@gmail.com of via inschrijflijst bij de receptie van Zorgcentrum Schalkweide, Floris van Adrichemlaan 15, Haarlem.