Nationale Diabetes Challenge 2022 start bijna

Zorg
De Nationale Diabetes Challenge 2022 start weer bijna.
De Nationale Diabetes Challenge 2022 start weer bijna. (Foto: Rob Gieling)

HAARLEM - Ook dit jaar organiseert wordt de Nationale Diabetes Challenge weer georganiseerd. Vanaf woensdag 18 mei wordt er wekelijks op gewandeld, maar liefst 20 weken lang. 

Doel is conditieverbetering en vooral plezier krijgen in wandelen. Deze challenge is voor inwoners van Haarlem met diabetes 1 of 2, prediabeten, COPD, obesitas, etalagebenen en voor mensen met nasleep van coronaklachten.

“Er wordt goed gekeken naar conditie en wandeltempo van de deelnemers”, aldus de organisatie. “De wandelingen zijn onder begeleiding van een wandeltrainer en professionals uit de zorg, ook is er aandacht voor gezonde voeding. De start is iedere woensdag om 19.00 vanaf atletiekvereniging AV Haarlem aan de Jaap Edenlaan 4, Pim Mulier Sportpark.”

Ook meedoen?

Er wordt een uur gewandeld. Meedoen kost 20 euro (1 euro per keer). Haarlem Pashouders mogen gratis meedoen. “Dit bedrag is inclusief een nulmeting en een meting achteraf, begeleiding tijdens de wandelingen, informatie over wandelen, voorlichtingsavond gezonde voeding en natuurlijk een bak gezelligheid!”

Geïnteresseerd of meer informatie? Mail of bel Lucia Grooff: Lgrooff@sportsupport.nl / 023 – 303 72 38.