Zeemanskoor zingt zeemansliederen tijdens Zondagmiddagpodium

Algemeen
Het Zeemanskoor legt aan in Badhoevedorp.
Het Zeemanskoor legt aan in Badhoevedorp. (Foto: aangeleverd)

HAARLEMMERMEER – Het Zondagmiddagpodium presenteert op zondag 6 februari om 14.00 uur het zeemanskoor Rumor de Mare in Dorpshuis Badhoevedorp, Snelliuslaan 35.

De thuishaven van Zeemanskoor Rumor di Mare is Leiden. Het koor vertolkt als geen ander de sfeer van de traditionele shanties en zeemansliederen, maar ook roeiliederen vanuit de hele wereld. Ze onderscheiden zich daarbij door een uitgebreid en eigenzinnig repertoire en hebben al diverse festivals gewonnen. 

Enthousiasme

Met aanstekelijk enthousiasme brengt het koor een internationaal repertoire van bekende en ook veel minder bekende liederen ten gehore. Niet alleen in het Nederlands maar ook in het Frans, Engels, (plat)Duits, Russisch, Pools, Indonesisch en Afrikaanse talen. De liederen zijn soms ruig en opzwepend, maar er zijn ook sfeervolle luisternummers die heel ingetogen zijn. Zo weerspiegelt de keuze aan liederen het karakter van de zee. 

In verband met coronamaatregelen is het verplicht om kaarten à 5 euro te reserveren per email is dit mogelijk via: zondagmiddagpodium@meerwaarde.nl. Dat kan tot vrijdagochtend 9.00 uur. Per telefoon ook op vrijdag tussen 9.30 en 11.30 uur via: 023 5698873.