Wat vinden politieke partijen van de vele bebouwing in de gemeente?

Algemeen
Afbeelding
(Foto: René Kater)

Wat vinden politieke partijen van de vele bebouwing in de gemeente?HAARLEMMERMEER - ‘Er wordt veel te veel gebouwd (vooral in Badhoevedorp) in de gemeente zodat er nog maar weinig ruimte over blijft voor inwoners om dichtbij huis te recreëren’. Dat is de stelling die we hebben voorgelegd aan politieke partijen in Haarlemmermeer. Tien partijen hebben daarop gereageerd.


Jennifer Hup 

Jennifer Hup (SGP/Christen Unie): “Teveel woningen bouwen. Kan dat? In tijden van woningschaarste is dat een verrassende stelling. Maar woningbouw mag niet ten koste gaan van alles. Er moet ruimte overblijven voor groen, voor polderlandschap, voor recreatie. Het laatste plan voor Badhoevedorp centrum bevatte mede daarom inderdaad minder huizen! Door inspraak van de Badhoevedorpers.”


Gerdien Knikker 

Gerdien Knikker (D66): “Bouwen is de komende jaren onvermijdelijk. Maar niet ten koste van leefbaarheid. Daarom wil D66 dat recreatie, groen en voorzieningen zoals sport, veel meer dan nu, worden meegenomen in bouwplannen. Slimme bouwplannen waarbij we creatief omgaan met de beschikbare ruimte en we lege gebouwen en terreinen benutten, maar ook waarbij je een ommetje kunt maken in het groen op loopafstand van je huis.”


Paul Meijer 

Paul Meijer (Belang van Nederland, BVNL): “OneensDe woningnood is erg groot dus we moeten wel bouwen. Er is voldoende plek in Haarlemmermeer om te recreëren en ook om ons heen zijn bereikbare mogelijkheden. Denk hierbij voor Badhoevedorp aan het Amsterdamse bos of Park de Oeverlanden aan het Nieuwe Meer en voor Zwanenburg-Halfweg natuurlijk aan Spaarnwoude.”


Marjolein Steffens 

Marjolein Steffens (HAP): “De woningnood is enorm. Een prettige leefomgeving hoort vanzelfsprekend bij woningbouw. Een kwaliteitsimpuls voor groen in de dorpen én een groenblauwe Noord-Zuidlijn van Spaarnwoude tot Kagerplas, als natuurlijke buffer tussen stedelijke verdichting en het dorpse, open landschap. Zodat iedereen dichtbij huis kan recreëren en een ommetje maken in het groen.”


Hans Spijker 

Hans Spijker (Een Haarlemmermeer): “Helaas is het Groene Lint een te dun groen strookje dwars door Badhoevedorp. Er moet meer groen komen op de plaats van de oude A9, waar nu (te) veel grote en dure huizen worden gebouwd. Door alle nieuwbouw(plannen) verdwijnen er steeds meer plaatsen om te recreëren. Badhoevedorp was het groenste dorp van de gemeente. Ook al zijn er ‘groene herstel plannen in de verre toekomst’, wij houden toch onze bedenkingen. Gelukkig is er wel het Amsterdamse Bos in de buurt, maar daarvoor moet je wel even reizen.”


Maaike Ballieux 

Maaike Ballieux (GroenLinks): “Haarlemmermeer kent grote woningnood. Dit heeft onacceptabele gevolgen voor veel inwoners, vooral voor starters en mensen die kleiner willen gaan wonen. In alle kernen, ook in Badhoevedorp, moeten kleinere en vooral betaalbare (huur)woningen worden gebouwd. Daarbij kiest GroenLinks voor verdichting zodat er voldoende groen over blijft om in te recreëren.”


Erik Vermeulen

Erik Vermeulen (Forza!): “Er worden veel plannen gemaakt voor woningbouw tot en met het jaar 2040. De woningvoorraad is de afgelopen periode juist nauwelijks toegenomen. In Badhoevedorp wordt veel gebouwd om de omleiding van de A9 te bekostigen. Forza! meent dat dit niet ten koste gaat van mogelijkheden om te recreëren in de eigen woonomgeving.”


Chandra Janki

Chandra Janki (Meer Haarlemmermeer): “Eens. Dat in de gemeente meer gebouwd moet worden, is buiten discussie. Wel hoe en waar. Wij willen het afwisselend dorps karakter van de gemeente behouden. Daarom moet niet overal worden gebouwd en al helemaal niet als weinig ruimte overblijft om dichtbij huis te recreëren en te parkeren.“


Erik van der Peet

Erik van der Peet (CDA): “Door de woningnood is het ontzettend belangrijk dat we veel (betaalbare) woningen realiseren. Dat moeten we echter wel doen in goede balans met de omgeving. Met voldoende ruimte en groen om te kunnen ontspannen en elkaar te ontmoeten. De tijd van ongelimiteerde groei van bedrijventerreinen en kantoren is echt voorbij!”


Kasper Sulman

Kasper Sulman (Gezond Haarlemmermeer): “Waar in Zwanenburg juist weinig gebouwd kan worden vanwege Schiphol wordt in Badhoevedorp heel veel gebouwd vanwege het omleggen van de A9. Echter ‘stenen’ moeten samengaan met ‘groen’ voor de leefbaarheid. Meer woningen zijn zeker gewenst, ook in Badhoevedorp, maar dan moet er meer groen aangelegd worden.”