Kampioensdag bij Hot Pepper Heat

Algemeen
Hot Pepper Heat U22-2 is kampioen geworden in de eerste klasse regionaal.
Hot Pepper Heat U22-2 is kampioen geworden in de eerste klasse regionaal. (Foto's: aangeleverd)

HAARLEMMERMEER - De teams Hot Pepper Heat U20-2, U22-1 en U20-2 zijn kampioen geworden en dat is afgelopen zaterdag flink gevierd in de SLS-sporthal in Zwanenburg. Hot Pepper Heat is de basketbalafdeling van SV Christofoor en speelt op regionaal en landelijk niveau van de Nederlandse Basketbal Bond.

Vanwege sponsoring en uitstraling heeft deze afdeling een andere naam gekregen: Hot Pepper Heat, maar is nog gewoon een afdeling van SV Christofoor.

Weg gepoetst

Hot Pepper Heat U20-2 moest eerst tegen Blue Stars U20-2 uit Diemen om kampioen te worden. Na een slechte start van Hot Pepper Heat was het al snel 2-8 achterstand, maar de score werd omgezet na 12-8. Het tweede partje ging echt gelijk op en het werd het 18-16 en op het einde kwam Blue Stars zelf terug tot 20-23. Na de rust was het snel 22-32 voor Blue Stars en eindigde dit derde partje op 34-44. Hot Pepper Heat moest het laatste partje aan de bak en drie minuten voor tijd was de stand zelfs nog 49-55, toen 51-55 en kwam Hot Pepper Heat steeds dichterbij door keihard te werken. In de laatste paar minuten werd de achterstand volledig weg gepoetst en werd met 58-55 gewonnen. Hot Pepper Heat U20-2 is kampioen geworden in de eerste klasse regionaal.

Opgezweept 

Hot Pepper Heat U22-1 ging in de eerste helft tegen Harlemlakers U22-2 uit Amsterdam niet lekker van start en kwam op 37-50 achterstand. Hot Pepper Heat was nog aan het na genieten van het officiële kampioenschap dat vorige week al in een uitwedstrijd tegen de Hoppers uit Hoorn werd behaald. In de rust heeft de coach kennelijk het een en ander gezegd in de kleedkamer, want tijdens het derde partje werd er gas gegeven door Hot Pepper Heat en werd het na 8 minuten 55-55. In het laatste vierde kwart gebeurde er van alles en werd Hot Pepper Heat opgezweept door het publiek.  Met nog vier minuten te gaan werd het 66-71. 

Tekst loopt onder de foto door.


Hot Pepper Heat U22-1 gaat op voor de beloften competitie De Dutch Talent League (DTL).

Het werd uiteindelijk 70-80, omdat het gewoon even niet ging. Uiteindelijk is dit pas de tweede wedstrijd verloren van de 19 wedstrijden in de tweede divisie landelijk een  prestatie die wordt beloond door volgend seizoen in de DTL (Dutch Talent League) te gaan spelen. De Dutch Talent League (DTL) is de beloften competitie van de Dutch Basketball League, de hoogste basketbalcompetitie in Nederland.

Thuis kampioen

Het toetje van de avond moest er toen nog aankomen: Hot Pepper Heat U20-1 tegen Derba U20-1 uit in De Rijp. Hot Pepper Heat moest deze partij winnen, anders zou de ploeg volgende week tijdens de uitwedstrijd moeten winnen en je wil toch het liefst thuis kampioen worden. 


Hot Pepper Heat U20-1 is kampioen in de tweede divisie landelijk.

Het eerste partje ging gelijk op: 30-26.Het tweede partje werd het verschil al wat groter 58-40. Na de rust leekt het wel dat Derbij wat vermoeid werd, want zij speelden maar met 6 spelers, Hot Pepper Heat met 12 spelers. Tijdens het derde partje liep Hot Pepper Heat weg met 82-42. Het laatste partje werd een gala voorstelling, de honderd punten werden gemakkelijk gehaald met een uiteindelijke score van 111-76 en het kampioenschap in de tweede divisie landelijk is een feit.

Extraatje

Een super kampioensdag voor Hot Pepper Heat met nog een extraatje: de komende weken neemt de U20-1 deel aan de play-offs om te strijden voor het Nederlands kampioenschap voor 18-19 jarigen. Ook  U14-1 kan nog kampioen worden in de derde klasse regionaal, maar is afhankelijk van de wedstrijd van KTC die eind mei moet worden gespeeld.

De basketbalschool voor 8 tot en met 11-jarigen traint op woensdag van 15.30 tot 17.30 uur en op zaterdag van 8.30 tot 10.30 uur in de SLS sporthal te Zwanenburg. Hier worden de basics van basketballen onder gekwalificeerde trainers geleerd. Belangstellenden kunnen langskomen en drie keer gratis meetrainen. Voor volgend seizoen zijn vijftien teams bij de NBB opgegeven. Er kan  dus op elke leeftijd worden ingestroomd, want voor alle leeftijden zijn er teams.

Voor meer informatie: info@svchristofoor.nl of website: www.svchristofoor.nl.