Informatiemarkt voor de vernieuwing van Badhoevedorp

Algemeen
Het omleggen van de A9 geeft veel ruimte. De gemeente legt de plannen uit.
Het omleggen van de A9 geeft veel ruimte. De gemeente legt de plannen uit. (Foto: René Kater)

BADHOEVEDORP - Het dorp heeft met het vertrek van de A9 nogal wat ruimte gekregen. De komende jaren gaat de gemeente Haarlemmermeer dan ook flink aan de slag met Badhoevedorp. Er komen nieuwe woningen, sportvelden, parken en groen. Voor het Lint, de nieuwe wandel- en fietsroute op de plaats van de oude A9, zijn plannen, net als voor een nieuw centrum. Tijdens deze informatiemarkt wil de gemeente inwoners alle plannen laten zien en horen ze welke vragen en ideeën inwoners hebben.

De informatiemarkt is zaterdag 24 september tijdens een informatiemarkt in het Dorpshuis, Snelliuslaan 35, van 13.00 tot 16.00 uur. De gemeente Haarlemmermeer wil de plannen graag bij bewoners uit de doeken doen.

Ontwikkelaars

Op de informatiemarkt vertellen medewerkers van de gemeente, ontwerpers en de ontwikkelaars projecten van de gebiedsontwikkeling. De maquette van Badhoevedorp en veel beeldmateriaal staan in de grote zaal van het dorpshuis. Polderarchitect Joop Slangen geeft een rondleiding van en het is mogelijk om met de ontwikkelaars over de woningen in gesprek te gaan. Voor kinderen is er veel te doen. Ook omgevingsmanager Like van Hulten en gebiedsmanager Paul Heuberger zijn aanwezig.

Programma

Er is veel informatie te vinden over Badhoevedorp Centrum Midden, het beeldkwaliteitsplan; Badhoevedorp Centrum Oost; Badhoevedorp Centrum West, nieuwe woningen AM; Groene kralen Centrum, de ontwerpen van de Groene Kraal Oost en West; Bedrijfslocatie Lijndenhof, CLIC de plek voor duurzaam vervoer van goederen van, naar en binnen de stad, de Groene Singel, het afmaken van Park de Veldpost deze winter, met groen, paden en een speelplek; wat is er op het gebied van verkeer aangepast en wat zijn de plannen. Er is een overzichtskaart en een extra kaart met de fietspaden. Hoe is het met de plannen voor de Schipholweg? De Lijnden fietsverbinding en kruispunt Airport Business Park Lijnden komen aan bod en de nieuwe straat en de sloop van de oude Robert Kochstraat.

Nieuwe woningen

Maar ook het Quatrebras Park, Quartier III nieuwe woningen AM; de nieuwe woningen in Quatrebras Bonheur en Quatrebras Residentials. Het Lint en de bruggen van het Lint. Sportpark de Veldpost komen aan bod waar ruimte is voor groen, sport en recreatie, ook voor voetbal, honkbal en softbalvereniging SCPB ‘22.

Voor kinderen

Voor de kinderen zijn er activiteiten, zoals een knutselhoek, schmink en ballonnen. Er is er een speurtocht bij de scouting, de kinderboerderij is natuurlijk open en de korfbal houdt een open middag.