Zondagmiddagpodium met klassieke folkmuziek in Badhoevedorp

Algemeen
Pianist Duco Burgers.
Pianist Duco Burgers. (Foto: aangeleverd )

BADHOEVEDORP - Pianist Duco Burgers en violiste Jorinde Gray laat het publiek zondag 4 december genieten van klassieke folkmuziek, zoals Hongaarse en Zigeunermuziek en romantische populaire stukjes. Beiden zijn met zeer goede resultaten afgestudeerd aan diverse conservatoria. Sinds kort treden ze samen op. Met hun uitvoering van ‘Zigeunerweisen’ van Pablo de Sarasate tot slot blijft het de hele middag een bijzonder optreden.

Het Zondagmiddagpodium is zondag 4 december om 14.00 uur in het Dorpshuis van Badhoevedorp, Snelliuslaan 35.

Jorinde Gray begon al op 7-jarige leeftijd met vioolspelen en werd op haar vijftiende aangenomen in de jonge Talentenklas van het Amsterdams Conservatorium. Ze volgde het conservatorium in Utrecht, The Royal Colleges of Music te Londen en studeerde af in 2021. Duco Burgers trad op in binnen- en buitenland. Hij studeerde in 2018 af als klassiek pianist aan het Utrechts Conservatorium. Door zijn studie literair vertalen weet hij stukken met een relevante culturele context te introduceren.

Met hun thema ‘folk’ met onder andere muziek van de componisten Béla Bartók, Pablo de Sarasate en Edvard Grieg, waarvan de sonate voor viool en piano nummer 3 op. 45 wordt uitgevoerd, zorgt het duo Duco & Jolinde zeker voor een geslaagde middag.

Kaarten zijn 5 euro, inclusief een kopje koffie of thee zijn, zolang de voorraad strekt, vanaf een half uur voor aanvang verkrijgbaar aan de zaal. Reserveren van toegangskaarten en vervoer met RegioRijder is mogelijk op vrijdag van 9.30 tot 11.30 uur bij MeerWaarde op tel. 023  569 8873. Of stuur een e-mail voor vrijdag 9.00 uur naar zondagmiddagpodium@meerwaarde.nl.