Actie frituurvet levert prijs op bij Sporting Badhoevedorp

Algemeen
Bart kwam naar Sporting Badhoevedorp om zijn prijs op te halen.
Bart kwam naar Sporting Badhoevedorp om zijn prijs op te halen. (Foto: aangeleverd)

BADHOEVEDORP - Zoals voor velen inmiddels is bekend, kan het oude frituurvet elke zaterdag tussen 13.00 en 16.00 uur worden ingeleverd bij Sporting Badhoevedorp aan de Snelliuslaan 37.

Wanneer het vet wordt ingeleverd kan er op de fles het telefoonnummer van de afzender gezet om kans te maken op een leuke prijs. Een pupil van de vereniging pakt eens in het kwartaal uit de grote verzameling een flacon welke dan de winnaar is. Alleen dat al is leuk om te doen, laat staan de winnaar te informeren.

Prijs

Deze keer was het Bart uit Badhoevedorp en afgelopen zaterdag kwam hij samen met zijn gezin door weer en wind, zijn prijs in de kantine in ontvangst nemen. Blij verrast ontving hij van Sjitske twee solar tuinlampen. 

Recycling van gebruikt frituurvet of olie is goed voor het milieu, omdat er biobrandstof van kan worden gemaakt. Gebruik van biobrandstof zorgt ervoor dat we minder fossiele brandstof gebruiken. Gebruikt frituurvet dat weggegooid wordt, komt terecht in het riool of bij het restafval. Vet dat in het riool terechtkomt veroorzaakt verstoppingen en levert een grote schadepost op voor gemeenten. Gebruikt frituurvet dat bij het restafval belandt komt terecht in de vuilverbranders.

Oud frituurvet naar Sporting Badhoevdorp brengen levert dus wat voor het milieu maar ook voor de club op.