Afsluiting van prachtig seizoen VV Zwanenburg

Sport
Rien Kruijt wordt letterlijk en figuurlijk in het zonnetje gezet.
Rien Kruijt wordt letterlijk en figuurlijk in het zonnetje gezet. (Foto: Peter Vreeswijk)

ZWANENBURG - Voetbalvereniging Zwanenburg heeft zowel letterlijk als figuurlijk op tweede Pinksterdag, maandag 29 mei, diverse vrijwilligers en sponsoren in het zonnetje gezet. Een mooi gebaar ter afsluiting van het voetbalseizoen.

Door Saskia Vreeswijk

Het begon allemaal rond de klok van 13.30 uur, voordat het eerste Zondag elftal zou spelen tegen de kampioenen in de regio: SVA Assendelft. “Wij spelen dan vandaag wel tegen de kampioenen, maar dat is niet zo belangrijk als de onthulling van ons nieuwe score bord”, zo begon Oos Kesbeke, voorzitter van de club, zijn speech. 

Geen kinnesinne

Het realiseren van een nieuw scorebord is geen kinnesinne. Vanaf het clubhuis moesten een kabel worden gelegd en op de plaats van het bord een flinke betonplaat gestort. Dit alles is gerealiseerd door de firma Breure. Verder was er ook een woord van dank aan de firma New York Pizza, gevestigd in de Dennenlaan, die een flinke financiële bijdrage heeft geleverd. Als laatste vernoemde Kesbeke de vrienden van het Veteranentoernooi. Dit onderdeel van de vereniging, onder de bezielende leiding van Ger Singer, had jarenlang gespaard en vond het tijd om die spaarpot te doneren ten behoeve van het score bord. Ger is helaas overleden, maar Kesbeke vond het een goed en eervol idee om zijn vrouw Mary het startsein te geven voor het in werking stellen van het score bord. En zo geschiedde rond de klok van twee uur. “Het bord is zo ontzettend mooi dat wij er in de toekomst voor de kids wel een film op kunnen laten afspelen”, zo besluit Oos.

In het zonnetje

In de rust van de wedstrijd was het een moment om Rien Kruijt in het licht te plaatsen. Volgens Kesbeke is hij Mister Zwanenburg. Hij heeft zoveel voor de club betekend, maar doet nu een stapje terug. Gedurende 32 jaar heeft hij bij de vereniging de organisatie gehad van het schoolvoetbal. “Rien is behalve fanaat van The Rolling Stones ook een fanaat van vliegen”, haalt Kesbeke aan. Aan een optreden daarvan kan de club niet voldoen, maar wel wordt het voor Rien mogelijk om een uur te gaan vliegen op vliegveld Lelystad. Tenslotte werd hoofd jeugd opleiding, Jordi van der Star, nog in de schijnwerpers gezet. Na een periode van ruim zeven jaar neemt hij afscheid van de club. 

Afsluiting

Oos eindigt met een bloemrijke lezing uit het repertoire van Johan Cruijf waarvan de laatste zinsneden luiden: “iets leuk vinden en goede mensen om je heen verzamelen. Want alleen kun je niks met zijn allen kan je alles. Of vindt hier nu een spreekwoordelijke verspreking van kunnen en kennen plaats?” Een geweldige dag was het bij Voetbalvereniging Zwanenburg. Een afsluiting van het seizoen in stijl!

Bestuur en sponsoren voor het nieuwe scorebord.