MHC De Reigers Hoofddorp heeft tweede watervrije hockeyveld van Nederland

Sport
Afbeelding
(Foto: Pixabay)

HOOFDDORP - Wethouder Mariette Sedee van Sport opent vandaag, vrijdag 8 september, het nieuwe kunstgrasveld van MHC De Reigers. Het gaat om het tweede watervrije hockeyveld in Nederland. “Dit is een moment om te vieren, voor de hockeyclub én voor ons allemaal. Het is prettig wonen en recreëren in Haarlemmermeer, maar als we dit in de toekomst zo willen houden, dan moeten we wel maatregelen nemen voor een klimaatbestendige leefomgeving”, aldus Mariette Sedee.

Het innovatieve hockeyveld waaraan vier jaar onderzoek vooraf is gegaan, is watervrij in gebruik en onderhoud. Het heeft met andere woorden niet langer waterbesproeiing- en bevloeiing nodig.

Miljoenen liters (drink)water bespaard

Hiermee worden jaarlijks miljoenen liters (drink)water bespaard, wat goed is voor het milieu en niet onbelangrijk: voor de sport. De spelers vinden het veld even goed bespeelbaar als gewone velden. Daarnaast wordt hockey nu mogelijk op locaties die eerder ongeschikt waren voor de sport.

Dankzij gemeente Haarlemmermeer is de hockeyclub de tweede vereniging in Nederland met een watervrij kunstgrasveld. Het veld is gecertificeerd door de International Hockey Federation (FIH) die dit type veld wil voorschrijven voor gebruik van internationale wedstrijden. De norm gaat volgend jaar in na de Olympische Spelen in Parijs.