Ruim 300 wietplanten aangetroffen bij illegale hennepkwekerij in Heiloo

112-nieuws
Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. (Foto: Pixabay)

HEILOO - Op vrijdagochtend 13 oktober 2023 heeft de politie een hennepkwekerij aangetroffen aan de Runxputteweg in Heiloo. Er is een ruime hoeveelheid aan planten aangetroffen. Er zijn op dit moment nog geen aanhoudingen verricht.

Bericht van Politie.nl

Wietplantage Heiloo

Na een melding van een verdachte situatie trof de politie de hennepkwekerij aan. Er zijn bijna 5000 stekken en ruim 300 moederplanten aangetroffen. De kwekerij is ontruimd en er zijn meerdere goederen in beslag genomen. Bij controle bleek er ook sprake te zijn van diefstal van stroom. De politie doet onderzoek naar de hennepkwekerij.

Melden loont

Een illegale hennepkwekerij is gevaarlijk voor jezelf én voor uw omgeving. Bij de teelt wordt vaak gebruik gemaakt van illegaal afgetapte stroom en installaties die slecht zijn aangelegd. Daarom levert dit een ernstig gevaar op voor de brandveiligheid. Ook kan schade aan woningen of bedrijfspanden ontstaan door lekkages, stank en schimmelvorming. Je kunt een hennepkwekerij herkennen aan bijvoorbeeld elektriciteitsproblemen in de buurt, afgeplakte ramen, stank, vocht, schimmel of lekkages in of rondom de woning/bedrijfspand of licht dat constant brandt. Ruik je henneplucht en/of denk je dat er een hennepkwekerij in jouw buurt zit? Meld verdachte situaties, bel de politie via telefoonnummer 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.