Grofvuil in Heiloo laten ophalen of wegbrengen: zo werkt het

Algemeen
Grofvuil in Heiloo: dit moet je weten.
Grofvuil in Heiloo: dit moet je weten. (Foto: Pixabay)

HEILOO - Waar kun je je grofvuil in Heiloo heenbrengen, hoe gaat grofvuil ophalen in Heiloo in z’n werk en wat valt er eigenlijk precies onder ‘grofvuil’? Je leest in dit artikel alles wat je moet weten.

Een flinke verbouwing, een grote schoonmaak of eindelijk eens de tuin aanpakken. Waar gewerkt wordt, ontstaat vaak ook afval. Maar, als het afval niet in de groene of grijze container past, waar laat je het dan? Wij leggen je uit hoe je in de gemeente Heiloo van je grofvuil afkomt.

Wat is grofvuil?

Thuis gaan plastic, etensresten, blik en tuinafval in de grijze of groene bak of in de container onder de grond. De rest valt onder grofvuil of grof afval. Een kapotte tv, een versleten stoel, je oude mobiel, grote takken, verfblikken en bouw- en sloopafval; dit afval hoort niet thuis bij het rest- en gft-afval. Veel van dit grofvuil kan in Heiloo opgehaald of ingeleverd worden. Maar hoe werkt dat precies? En wat zijn de kosten voor het laten ophalen van grofvuil in Heiloo?

Grofvuil Heiloo laten ophalen

Wil jij je grof afval laten ophalen in Heiloo? Dat kan! Meld je grofvuil online aan via www.mijnafvalzaken.nl. Voor het ophalen van grof afval betaal je €14,40. Je kunt met iDeal betalen bij het aanmelden van het afval. Restitutie is niet mogelijk.

Let op! Alleen inwoners kunnen grofvuil voor particuliere huishoudens aanmelden. De afvaldienst haalt geen grof afval op bij bedrijven, scholen en verenigingen. Er vindt geen restitutie plaats van de betaalde kosten.

Houd je aan deze voorwaarden bij het laten ophalen van je grofvuil:

  • Je moet het afval altijd scheiden en er pakketjes van maken. Deze pakketjes moeten nog makkelijk op te tillen zijn.
  • De gemeente haalt niet alle grof afval op, je kunt dit echter wel naar de Milieustraat brengen.
  • Het laten zien van je legitimatie bij de Milieustraat is verplicht.

Grofvuil Heiloo laten ophalen of wegbrengen
Dump je grofvuil niet maar laat het ophalen of breng het weg! - Pixabay

Grofvuil Heiloo zelf wegbrengen

Je kunt als inwoner van Heiloo jouw grof afval wegbrengen naar de Milieustraat aan de Rosendaal 2 in Heiloo. Bij aankomst moet je je legitimeren. Lees hieronder de openingstijden van de Milieustraat.

Milieustraat Heiloo (Rosendaal 2, 1851 RL Heiloo)
Ma, di, woe en vrij: 08.30 - 15.45 uur.
Za: 09.00 - 16.00 uur.
Donderdag en zondag gesloten.