Oplaadpunten in Heiloo: hier vind je de laadpalen

Algemeen
Steeds meer mensen in Heiloo stappen over op een elektrisch rijdende of hybride auto.
Steeds meer mensen in Heiloo stappen over op een elektrisch rijdende of hybride auto. (Foto: Mike B voor Pexels)

HEILOO - Steeds meer mensen in Heiloo stappen over op een elektrisch rijdende of hybride auto. Natuurlijk met het oog op een duurzamere toekomst. Maar die auto moet je ook kunnen opladen. Waar kun je de laadpalen vinden in Heiloo? In dit artikel vind je een overzicht van de oplaadpunten.

Nederland is een voorloper op het gebied van snellaadpunten voor elektrische auto’s. Zo zijn er in Nederland volgens de ANWB meer dan 3200 snellaadpunten. Frankrijk en Duitsland lopen nog voor op ons, maar België heeft er bijvoorbeeld maar 800. In Heiloo vind je (op het moment van deze publicatie) ongeveer 67 laadpalen op de openbare weg. Bekijk het overzicht met alle laadpalen bij jou in de buurt.

Voorwaarde voor aanvragen openbare laadpaal in Heiloo

Om in aanmerking te komen voor een openbare laadpaal moet je voldoen aan de volgende voorwaarden:

Je woont in gemeente Heiloo of u werkt er minimaal 18 uur per week. Je rijdt een elektrische auto (of gaat er een rijden) die volgens de technische specificaties van de fabrikant minimaal 45 km volledig elektrisch kan rijden. Je bent voor het parkeren van uw elektrische auto afhankelijk van een publieke parkeerplaats op straat. Er is binnen 200 meter geen andere openbare laadvoorziening die redelijkerwijs gebruikt kan worden. Wij hebben voor de aanvraag een kopie van het koop- of leasecontract nodig. Als de aanvraag voor de werklocatie is, moet je een werkgeversverklaring toevoegen waaruit blijkt dat je 18 uur of meer in onze gemeente werkt.  Klik HIER voor je aanvraag.

De tekst loopt door onder de afbeelding>>


Gebruik deze landkaart om gemakkelijk op te zoeken waar je je elektrische auto kunt opladen.

Ook handig: je route plannen met de routeplanner van de ANWB voor elektrische auto’s.

Na het indienen van uw verzoek duurt het gemiddeld 5 maanden tot de laadpaal gebruikt kan worden. Elektrische voertuigen hebben binnen deze gemeente geen vrijstelling voor betaald parkeren en vallen onder dezelfde regels als het overige verkeer. Opladen doe je met een laadkaart bij de oplaadpunten. Voor een oplaadpunt op eigen terrein, gaat u naar een commerciële aanbieder. Het is niet toegestaan dat een oplaadpunt langer bezet wordt dan nodig is.

Let op dat gemeente Heiloo per elektrische auto maximaal één verzoek behandelt.

Storing of vragen over laadpunten in Heiloo

Hebt u vragen over de laadpalen? Neem dan contact met ons op.

Werkt de laadpaal niet of slecht? Neem dan contact op met helpdesk@pitpoint.nl

Voor overige vragen neemt u contact op met David Verhaar. Telefoon:  088 - 909 91 82