Heiloo toen en nu

Column
De rust op straat begin jaren zestig.
De rust op straat begin jaren zestig. (Foto: Regionaal Archief Alkmaar/JosPe)

HEILOO - Veel locaties in Heiloo oogden vroeger heel anders. Soms zijn gebouwen verdwenen en kwam er iets moderns voor terug. Vaak is er nog wel herkenning. Wie zelf een oude foto van een markante plek in Heiloo heeft, kan die als scan (ca. 300 dpi) mailen naar: redactie.heiloo@rodi.nl. Eventueel met enkele regels tekst ter duiding.

Antennes op daken

De oude foto van de driesprong tussen Westerweg en Schuine Hondsbosschelaan dateert uit ongeveer 1960. Eenvoudige klinkerbestrating, geen verkeersborden, maar wel bijna overal de inmiddels vrijwel volledig uit het straatbeeld verdwenen tv-antennes op de daken. Verder vrij rustig, met slechts twee mensen op straat.

Vergelijkbare rust

Vandaag de dag op een rustige woensdagochtend lijkt nauwelijks iets veranderd op deze plek. De meeste antennes zijn allang verdwenen, er zijn wat verkeersborden bijgekomen en er staan auto’s links en rechts geparkeerd. Verder kunststof rolcontainers op de stoep. En er is nu een ietwat verkeersremmend plateau met dito knikje. De rust op straat is deze ochtend vergelijkbaar met ruim zestig jaar terug. Soms valt het nog te beleven.

Weinig veranderd, alleen wat rollend materiaal voor de stoep.