Requim van Gabriel Fauré in Witte Kerk

Uitgaan
Mooie muziek in Witte Kerk, komende dagen.
Mooie muziek in Witte Kerk, komende dagen. (Foto: Arjan Hoogvorst)

HEILOO - Vaste Witte Kerk-organist Gerard Leegwater komt met iets heel speciaals. Zo begeleidt hij zondagmiddag 28 april op het monumentale kabinetorgel van de Witte Kerk het speciaal opgerichte vrouwenkoor Dolce Capella. Met negen stemmen staat deze middag het requiem van Fauré centraal.

“Het klinkt lichter en hoopvoller dan andere requiems. Fauré schreef het niet vanuit traditie en regels, maar als, zoals hij zelf zei, een vluchtweg van wat juist en deugdelijk is”, aldus de organist.

Gerard heeft het programma zelf samengesteld met verder werk van de Portugees Fernando Lopes-Graca, de Letse componist Erik Esenvalds en als slot Drie Motetten van Felix Mendelssohn. Een rijke middag dus. Het om 15.00 uur startende programma kent geen pauze, maar na afloop is er volop kans op ontmoeting. Kaarten à vijftien euro zijn te verkrijgen via fkconcerten@outlook.com.

Woensdag 1 mei komt het vierstemmige koor Klein Geluk weer openbaar repeteren in de mooiste akoestiek van de regio. Aanvang van dat gratis toegankelijke marktlunchconcert is 12.00 uur.