artikel van de Zonnebloem Hoek van Holland

Nieuws
Marianne Roelofse: "Fijn iets te kunnen betekenen voor een ander."
Marianne Roelofse: "Fijn iets te kunnen betekenen voor een ander." (Foto: De Zonnbeloem)

Geeft vrijwilliger zijn bij de Zonnebloem je meer energie?

Zeker weten van wel. We vragen het aan Marianne Roelofsen. Zij is in 2018 vrijwilligster geworden van de Zonnebloem afdeling in Hoek van Holland. 

Waarom koos je eigenlijk voor de Zonnebloem, Marianne?

“Ik vind de Zonnebloem een organisatie die heel veel doet voor mensen met een lichamelijke beperking. Juist zij lopen de kans om in een isolement te komen zitten en zich erg eenzaam te voelen. Het is zo fijn om iets te kunnen betekenen voor een ander. Zo had ik een deelnemer die echt helemaal alleen was. We dronken regelmatig een kopje koffie / thee. Op een zeker moment kwam ze in een verpleegtehuis terecht in Rotterdam Zuid. 

Op bezoek in verpleeghuis

De band was intussen zo hecht geworden tussen ons, dat ik haar zelfs in het verpleegtehuis ging bezoeken. Dat vond ze zo ontzettend fijn, want anders zou er helemaal niemand bij haar gekomen zijn. De hoogtepunten van het vrijwilligerswerk in Hoek van Holland zijn voor mij echt de contactmomenten met de deelnemers. De dankbaarheid die zij tonen als ik op bezoek kom is zo geweldig om te ervaren. Vooral de coronatijd was het een ontzettend heftige periode voor hen.”

Marianne ging onlangs met de Zonnebloemboot mee als vrijwilliger: “Vorige week ben ik als vrijwilliger met de Zonnebloemboot mee geweest. Jaren geleden vroeg een vriendin aan mij of ik mee wilde gaan. Ik had geen idee wat het inhield. Maar daar kwam ik snel achter. Het is hard werken, maar het geeft zo ongelooflijk veel voldoening. Elke week komen er op de boot zo’n 69 gasten en 63 vrijwilligers aan boord bij de 12 koppige bemanningsleden. Voor elke vrijwilliger is er een taak. Zo runnen we met elkaar eigenlijk een heel bedrijf. Iedere middag leggen we ergens aan en gaan dan met een deelnemer van boord om bijvoorbeeld een stadsexcursie te doen, een museumbezoek of je gaat vrij passagieren. 

Mensen een onvergetelijke dag bezorgen

Ik ben nu helemaal met dit “Zonnebloem boten virus” besmet. In mei ben ik geweest met mijn man Gert-Jan en in september ga ik met mijn vriendin. Er zijn trouwens nog meer vrijwilligers van onze afdeling die meegevaren hebben of binnenkort gaan doen. Het mooiste is dat je de mensen een onvergetelijke week mag bezorgen. Het was mijn 7e keer en hoop nog vele keren mee te mogen gaan.”

Wil jij ook vrijwilliger worden? Is je belangstelling gewekt voor onze afdeling in Hoek van Holland. Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Alle informatie is op te vragen bij Jacqueline Steenbergen, bestuurslid bezoekwerk, tel.nr. 06-520 519 42, of bij Rita Koornneef, tel.nr. 06-246 246 36, het e-mail adres is: secr.zonnebloem.hvh@gmail.com

Kijk eens op onze Zonnebloemsite: https://www.zonnebloem.nl/hoek-van-holland of op onze FB-site. Daar kun je zien welke activiteiten we zo al meer doen.

Loop je soms wat moeizaam en wil je graag samen met een vrijwilligster thuis een kopje koffie / thee drinken, een spelletje doen of samen op pad gaan, neem ook dan met één van de bovenstaande adressen contact op.