Gratis online workshop sollicitatiegesprek voeren.
Gratis online workshop sollicitatiegesprek voeren. (Foto: aangeleverd)

Hoe voer ik een succesvol sollicitatiegesprek?

18 jan, 12:16 Algemeen

HOLLANDS KROON - Op zoek naar een (andere) baan in 2022? KopGroep Bibliotheken organiseert samen met Verhelder Talent een serie van gratis online workshops voor iedereen die op zoek is naar een baan en daar wel wat tips bij kan gebruiken. De volgende workshop gaat over het voeren van een sollicitatiegesprek en is te volgen op donderdag 27 januari om 09.30 uur.

Gratis online workshop

Tijdens het sollicitatiegesprek is het belangrijk om een goed verhaal te vertellen waarin de talenten van de sollicitant goed naar voren komen. Dat lijkt misschien eenvoudig, maar blijkt in de praktijk wel eens lastig. Tijdens deze online-training gaan Veronique en Joyce van Verhelder Talent aan de slag met een goed verhaal. Ze helpen talenten te vertalen naar voorbeelden uit de praktijk en coachen op positief taalgebruik. Aan het einde van deze online-training heeft de deelnemer een aantal concrete voorbeelden die in een gesprek gebruikt kunnen worden om te vertellen wat de talenten zijn, voorbeelden van verbeterpunten op een positieve manier geformuleerd én een korte persoonlijke pitch die zo uit de mouw geschud kan worden tijdens een sollicitatiegesprek. Ook wordt stilgestaan bij het voeren van een digitaal sollicitatiegesprek.

Carrièreswitch

Joyce van der Poel en Veronique Wanst van Verhelder Talent zijn actief op het gebied van loopbanen, solliciteren en het maken van een carrièreswitch. Beiden hebben zij jarenlang gewerkt in de commerciële arbeidsbemiddeling, waar het vinden van ‘de juiste match’ hun dagelijks werk was. Tijdens de workshops delen zij hun kennis en tips uit de praktijk.

Hoe werkt het?

Deelname is gratis. Aanmelden voor de workshop kan op www.kopgroepbibliotheken.nl. Deelnemers ontvangen een dag voor de workshop een e-mail met de link om de webinar te volgen. Als de workshop is afgelopen is er de gelegenheid om via de chat vragen te stellen. Ook is het mogelijk om binnen een week de webinar terug te kijken.

Afbeelding
´Het is niet jouw afval maar wel ons probleem´ Algemeen 13 mei, 12:53
Afbeelding
Het iedereen kan meedoen-fonds Algemeen 12 mei, 16:48
Afbeelding
Eerste editie jaarmarkt Algemeen 12 mei, 16:31
Afbeelding
Crowdfunding voor wereldbekers Algemeen 12 mei, 09:37
Afbeelding
Paars, geel, roze en rood tot aan de horizon Algemeen 11 mei, 13:08
Afbeelding
Zomercountry in Slootdorp Algemeen 10 mei, 16:00
Afbeelding
Ontdek wat er onder en boven water leeft Algemeen 10 mei, 13:02
Afbeelding
15 jaar Veteranen Contactgroep Algemeen 9 mei, 09:43
Afbeelding
Zeemansliederenkoor Gesmeerde Kelen in Anna Paulowna Cultuur 9 mei, 09:36
Afbeelding
Ongeluk twee auto’s 112-nieuws 8 mei, 13:30
Afbeelding
Fietstocht met potje jeu de boules toe Algemeen 5 mei, 15:18
Afbeelding
Feestelijke opening van de walk-in plantenbieb Algemeen 4 mei, 16:38
Afbeelding
Credo Singers zoekt nieuwe leden Algemeen 3 mei, 11:54
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Hollands Kroon

Op Rodi Hollands Kroon volg je het laatste nieuws uit Hollands Kroon. Rodi Hollands Kroon informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt, regio en in Noord-Holland.

Nieuws Hollands Kroon

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Hollands Kroon in je mailbox.