Ontdek wat er onder het water leeft.
Ontdek wat er onder het water leeft. (Foto: aangeleverd)

Ontdek wat er onder en boven water leeft

Algemeen

WIERINGERMEER - Tijdens de Wereld Vismigratiedag op zaterdag 21 mei 2022 organiseert Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) van 13:00 tot en met 16:00 uur een open dag bij de VisKringloop in de Wieringermeer. Het Zweefvliegcentrum Noordkop aan de Hippolytushoeverweg 15a in Slootdorp is het start- en eindpunt van de wandelroute door het gebied.

Langs de route van circa drie kilometer geven diverse deskundigen van het hoogheemraadschap uitleg over wat er onder en boven water leeft en groeit. Vanaf de uitkijktoren is het uitzicht op het lijnenspel van de VisKringloop prachtig. Bij het Zweefvliegcentrum is er deze middag ook een kleine informatiemarkt. Bezoekers kunnen er zien hoe een beroepsvisser te werk gaat, hoe het calamiteitenteam voor de vis werkt en wat alternatieven zijn voor lood aan de hengel. Elke bezoeker bij de open dag maakt bovendien kans op één van de vijf zweefvluchten die worden verloot. Ook is het mogelijk om direct zelf een zweefvlucht te boeken.

Over de VisKringloop

In 2020 heeft HHNK een gebied van ruim 17 hectare ingericht om de vismigratie van en naar de Wieringermeer te verbeteren. Deze VisKringloop, gelegen in de driehoek Wieringerrandweg, Hippolytushoeverweg en het Robbenoordbos, is een leef- en opgroeigebied voor vissen die trekken tussen zoet en zout water, zoals de glasaal (paling) en de driedoornige stekelbaars. Vissen hebben voor voortplanting en opgroeien voldoende voedsel en schuilplekken nodig. De door de mens aangelegde stuwen, sluizen en gemalen hebben voor vissen de toegang tot de polder lastig gemaakt. Ook is het brakke water in de Wieringermeer minder geschikt voor zoetwatervissen om zich te kunnen voortplanten. Met deze VisKringloop krijgt vis meer de ruimte. Meer informatie: www.hhnk.nl/viskringloop.

Afbeelding
1,5 miljoen voor verduurzamen culturele instellingen Duurzaam 23 jun, 12:46
Afbeelding
Kom en vier het Dag van het Wad Algemeen 23 jun, 10:16
Afbeelding
Zoveel steun vanuit de maatschappij Agrarisch 22 jun, 21:04
Afbeelding
Studenten werken aan project ‘Leliegendarisch’ Agrarisch 22 jun, 16:46
Afbeelding
Behendigheidsspellen en Penalty schieten Algemeen 21 jun, 16:27
Afbeelding
Opzoek naar vrijwilligerswerk? Algemeen 21 jun, 14:02
Afbeelding
LADA&ANDERS luistert Algemeen 21 jun, 11:59
Afbeelding
Voedsel van vroeger Algemeen 21 jun, 11:09
Afbeelding
De Tweewegen sluit af mét ouders Algemeen 21 jun, 10:51
Afbeelding
Heerhugowaardse Mayra: ‘Dansen is voor mij een vorm van therapie’ Zorg 18 jun, 17:00
Afbeelding
Calvin Carrilho’s droom: spelen bij FC Barcelona Zorg 17 jun, 17:00
Afbeelding
Brand bij bedrijf in Wieringerwerf; 50 bewoners elders opgevangen 112-nieuws 17 jun, 01:53
Afbeelding
Paratriatleet Geert Schipper blijft zichzelf verbeteren Zorg 16 jun, 17:00
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Hollands Kroon

Op Rodi Hollands Kroon volg je het laatste nieuws uit Hollands Kroon. Rodi Hollands Kroon informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Hollands Kroon

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Hollands Kroon in je mailbox.