Kunst-op-Locatie voormalig Harenkarspel

Algemeen
Kunst op locatie met bewoners van De Hornhoeve.
Kunst op locatie met bewoners van De Hornhoeve. (Foto: pr)

GEMEENTE SCHAGEN - De kunstcommissie Harenkarspel organiseert jaarlijks een kunstroute door een aantal dorpen in de voormalige gemeente Harenkarspel. Het is een gratis fiets- en wandelroute getiteld Kunst-op-Locatie. Dit jaar wordt Kunst-op-Locatie voor de elfde keer georganiseerd.

Op zaterdag 21 en zondag 22 mei gaat de route door de dorpen Dirkshorn, Stroet, Sint Maarten, Valkkoog en Groenveld. Er zijn 18 locaties met 22 kunstenaars te bezoeken, dit kunnen amateurs, semiprofs en professionele kunstenaars zijn. Er is een grote verscheidenheid aan getoonde kunstuitingen. O.a. keramiek, beelden, schilderijen, damast, sieraden van zilver met edelstenen, meubels van gerecycled plastic en nog veel meer.

Op de scholen in de deelnemende dorpen zijn workshops aangeboden. Dit om de jeugd kennis te laten maken met Kunst. Mozaïek, schilderen, kistjes maken en fotografie. De resultaten zijn te bewonderen in de PKN kerk aan de Raadhuisstraat in Dirkshorn en in Streekschool De Regenboog in Stroet.

Nieuw is een workshop aangeboden aan de bewoners van de Hornhoeve en andere belangstellenden uit de buurt. De resultaten zijn te zien in De Buurtkamer in Dirkshorn. De expositieplekken worden deze dagen aangegeven met een Kunst-op-Locatie vlag. 

Maak prachtige foto's van Kunst op locatie.